Suomalaiset ovat maailman ahkerin kahvinjuojakansa. Kahvi rytmittää päiväämme aamuvarhaisesta iltapäivän kahvitaukoon. Uskaliaimmat meistä pitävät kiinni myös iltakahvistaan. Jotkut meistä tuntevat kuitenkin rakkautensa kahviin vatsallaan. Kahvin hapokkuuden on huomattu aiheuttavan osalle ihmisistä epämiellyttäviä tuntemuksia vatsaan.

Uudessa Kulta Katriina Smooth -kahvissa on käytetty vain luonnostaan matalahappoisia kahvilajikkeita, ja se on paahdettu Meiran Vallilan paahtimolla hitaasti tummapaahtoiseksi. Tämän myötä Smooth on keskimääräistä suomalaista suodatinkahvia matalahappoisempaa[i], ja sen maku on pehmeän täyteläinen. On myös viitteitä siitä, että tummapaahtoinen, matalahappoisempi kahvi  olisi vaaleapaahtoista, korkeahappoisempaa kahvia paremmin siedetty ja hellempi vatsalle mikäli kahvin kulutus on muutoin kohtuullista.

”Kahvilla on meille suomalaisille valtava merkitys. Suomalaisen kahvikulttuurin edistäjänä ja merkittävänä kotimaisena kahvipaahtimona haluamme kehittää kahvivalikoimaa, joka mahdollistaa kahvin nauttimisen erilaisissa hetkissä ja erilaisiin tarpeisiin. Siksi halusimme jatkaa toiminnallisen Kulta Katriina Plus -tuotesarjan laajentamista uudella, lempeämmällä kahvielämyksellä”, Meiran markkinointipäällikkö Heidi Päiväniemi kertoo.

Meiran kahvien tuotekehitystiimi teki pitkään töitä luodakseen kahvin, joka oli tavoitellun matalahappoinen luontaisesti ja maultaan juuri oikeanlainen.

”Paahtamalla hitaasti kahvin tummemmaksi saimme aikaan pehmeän makuisen ja luontaisesti matalahappoisemman kahvin ilman lisättyä happamuudensäätöainetta tai muitakaan lisäaineita. Varmistaaksemme Smooth-kahvin tasalaatuisuuden todennamme sen matalahappoisuuden jokaisesta valmistuserästä erikseen”, Päiväniemi kertoo.

[i] Suomalaisten suodatinkahvien pH-taso on keskimäärin 4,5–5. Mitä alempi kahvin pH-arvo on, sitä hapokkaampaa se on. Kulta Katriina Plus Smooth pH taso on 5,2–5,5 eli huomattavasti matalahappoisempi.

Yhteystiedot:
Heidi Päiväniemi
Markkinointipäällikkö
+358 40 7437850
[email protected]