Meiran paahtimolla Helsingin Vallilassa on juhlittu käännekohtaa joulukuisen tulipalon jäljiltä. Ensimmäiset erät paahdettua kahvia on otettu vastaan, ja ohjattu uutta syöttölinjaa pitkin jauhatusmyllyille ja pakkauskoneille. Ensimmäisten tuotteiden joukossa on päästy pakkaamaan suomalaisten rakastamaa vaaleapaahtoista Kulta Katriina Perinteistä.

Uudenlaisen toimintamallin rakentaminen on ollut sinnikkyyttä ja ratkaisukeskeistä asennetta vaativaa työtä.

”Se, että tänään olemme pakanneet paahtimollamme Kulta Katriinaa, on huikea suoritus meiralaisilta. Olemme neuvotelleet ulkopuolisten kumppaneiden kanssa sopimuksia kahvin paahtamisesta, etsineet sopivia kuljetusyrityksiä ja -muotoja pitkin Eurooppaa, käyneet varmistamassa kahvin laadun ulkoisilla paahtimoilla sekä rakentaneet uuden väliaikaisen kahvin syöttölinjan paahtimollemme”, summaa Meiran toimitusjohtaja Raimo Sinisalo.

Meira valmistaa noin neljänneksen Suomessa myydystä kahvista. Meiran arvion mukaan väliaikaisella toimintamallilla päästään kahvituotteiden osalta normaaliin saatavuuteen helmikuun loppuun mennessä. Vain lohkoketju-jäljitettävän Segafredo Storia -kahvin jäljitysteknologian taipuminen uuteen toimintamalliin on vielä selvityksen alla.

Paahtimon ullakon ja vaurioituneen laitteiston korjaustyöt etenevät vauhdilla samanaikaisesti, kun väliaikainen valmistusmalli on otettu käyttöön. Kahvin paahtaminen omissa tiloissa päästään käynnistämään kokonaisuudessaan kevään aikana.

Meiran maustetehtaan tuotanto on ollut täydessä käynnissä jo tammikuun alusta.

Lisätiedot:
Toimitusjohtaja Raimo Sinisalo
+358 50 590 8027
[email protected]