Kolme mausteista dippiä – sopii myös perunasalaatille

Reseptin lähetys sähköpostilla

2-4:lle

Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 50 min

(gluteeniton, soijaton, pähkinätön)

Kasviksille tai sipseille sopivat maukkaat dipit syntyvät helposti Meiran mausteista. Dippejä voi halutessaan käyttää myös perunasalaatin tekoon. Lisää kypsien perunoiden joukkoon valmis dippi sekä pari makua tuovaa ainesosaa ja maukas perunasalaatti on valmis.

Pekoni-sinihomejuusto
1 dl kermaviiliä
1 dl majoneesia
2 tl Meira ruohosipulia
1 tl Meira sipulijauhetta
1 tl Meira valkosipulijauhetta
100 g rapeaksi paistettua ja murennettua pekonia
100 g aurajuustomurua
Meira ruokasuolaa
Meira mustapippurirouhetta

Chilipaprika
2 dl kermaviiliä
2 rkl Meira ketsuppia
1 rkl Meira chilimausteseosta
2 tl Meira savustettua paprikaa
1 tl hunajaa
Meira mustapippurirouhetta
Meira ruokasuolaa

Minttu-sitruuna
1 dl kermaviiliä
1 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl Meira minttua
2 tl Meira tilliä
2 tl Meira basilikaa
2 tl Meira valkosipulijauhetta
1 rkl sitruunamehua
1 tl hunajaa
Meira mustapippurijauhetta
Meira hienoa merisuolaa

Perunasalaatin pohja
1 kg keitettyä ja kuutioitua perunaa
Meira hienoa merisuolaa
Meira mustapippurirouhetta

Pekoni-sinihomejuustoperunasalaattiin lisäksi
2 siivutettua kevätsipulia

Chilipaprikaperunasalaattiin lisäksi
1 kuutioitu paprika
100 g maissinjyviä
½ nippu lehtipersiljaa

Minttu-sitruunaperunasalaattiin lisäksi
100 g suikaloitua aurinkokuivattua tomaattia
½ suikaloitu punasipuli

Dipit syntyvät sekoittamalla kaikki dipin ainekset keskenään. Saat dipeistä maukkaan perunasalaatin lisäämällä koko dipin sekä sopivat lisukkeet kiloon kypsää ja kuutioitua perunaa. Tarkista lopuksi vielä maku ja mausta perunasalaatti tarvittaessa Meira hienolla merisuolalla ja mustapippurirouheella.