
Britakakku
Britakakku on klassinen suomalainen kesäherkku, joka hurmaa rapealla marenkipinnallaan ja pehmeällä täytteellään. Tämä kakku yhdistää täydellisesti makean marengin, raikkaan raparperi-mansikkahillon ja tuoreet mansikat. Britakakku on täydellinen valinta juhlapöytään tai kesäiseen kahvihetkeen ystävien ja perheen kanssa.
- n. 60 min
- Keskitaso
Ainekset:
150 g | voita |
1 ½ dl | sokeria |
1 tl | Meira Vaniljasokeria |
3 | keltuaista |
1 tl | Meira Leivinjauhetta |
3 dl | vehnäjauhoja |
1 ½ dl | maitoa |
3 | valkuaista |
1 dl | sokeria |
1 tl | Meira Vaniljasokeria |
1 dl | Meira Mantelilastuja |
4 dl | kermaa |
1 dl | ranskankermaa |
1 tl | Meira Vaniljasokeria |
2 tl | Meira Kardemummaa |
2 dl | raparperi-mansikkahilloa |
200 g | mansikoita |
syötäviä kukkia | |
erilaisia marjoja | |
tomusokeria |
Ohje:
Pohja
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi.
- Lisää keltuaiset yksi kerrallaan taikinan, koko ajan vatkaten.
- Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauhoseosta sekä maitoa taikinaan vuorotellen, hiljalleen vatkaten.
- Levitä taikina tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle pellille (40 x 35 cm).
Marenki
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita sokerit keskenään.
- Lisää sokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes valkuaisvaahto on kuohkeaa, kiiltävää ja pysyy kulhossa, kun sen kääntää ylösalaisin.
- Levitä marenki taikinapohjan päälle ja ripottele päälle mantelit. Nosta pelti uuniin.
- Paista pohjaa marengin kanssa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
- Nosta pohja uunista ja anna jäähtyä.
Täyte
- Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi ja vatkaa lopuksi ranskankerma sekaan.
- Mausta vaniljasokerilla ja kardemummalla. Lisää tarvittaessa makeutta sokerilla.
- Perkaa mansikat ja viipaloi ne valmiiksi. Keitä hillo, jos teet sen itse ja jäähdytä.
TEE NÄIN
- Täytä kakku juuri ennen tarjoilua.
- Leikkaa pohja neljään tai kahteen yhtä suureen osaan.
- Irrota taikinalevyt leivinpaperista lastalla ja siirrä alimmainen pala tarjoiluvadille.
- Levitä päälle hilloa, mansikoita ja kardemummakermaa.
- Nosta toinen levy päälle ja toista täyttö loppuun asti.
- Koristele Britakakun ylin kerros syötävillä kukilla ja marjoilla. Sihtaa päälle tomusokeria halutessasi.