Mausteiset bataattilohkot

Meira Luomu Ceylon kaneli ja bataatti on maistuva makupari! Herkulliset maustetut bataaattilohkot toimivat naposteltavina pikkujouluissa tai illanistujaisissa dipin kanssa. Kokeile myös lisukkeena vaikka modernissa joulupöydässä.

  • Helppo

Ainekset:

500 g bataattia (1 iso tai kaksi pientä)
2 rkl öljyä
1 tl Meira hieno jodioitu merisuolaa
1 tl Meira Luomu Ceylon kanelia
½ tl Meira savustettu paprikaa
½ tl Meira valkosipulijauhetta
½ tl Meira mustapippurijauhetta tai mustapippurirouhetta
Dippi
200 g Kasvipohjainen fraichea
1 pss Meira Herkkudippi Paprika

Ohje:

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Pese ja lohko bataatti. Laita bataatti leivinpaperin päälle uunipellille.
  3. Sekoita kulhossa öljy ja mausteet ja hiero mausteseos tasaisesti bataateille.
  4. Paista lohkojen koosta ja uunin tehokkuudesta riippuen 25 – 35 minuuttia eli kunnes bataattilohkot ovat kypsiä ja saaneet kauniisti paahtuneet reunat.
  5. Bataattien paistuessa sekoita dippi fraicheen. Tarjoa bataattilohkot kuumina dipin kanssa.