Englantilainen hedelmäkakku
Englantilainen hedelmäkakku sopii joulupöytään tai lahjaksi ystävälle.
- Helppo
Ainekset:
| 200 g | voita |
| 2.5 dl | sokeria |
| 3 | munaa |
| 1 dl | rusinoita |
| 65 g | sukaattia |
| 1 dl | sokeroituja kirsikoita |
| 3.5 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | Meira leivinjauhetta |
| 0.25 tl | Meira muskottipähkinää jauhettuna |
| 0.5 dl | kuohukermaa |
| 2 rkl | konjakkia halutessasi |
Ohje:
- Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
- Ota pieni osa jauhoista erilleen ja kierittele siinä rusinat, sukaatit ja hienonnetut kirsikat.
- Sekoita loput kuivat aineet ja lisää ne vuorotellen kuohukerman kanssa voi-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Lisää lopuksi jauhotetut rusinat, sukaatit ja kirsikkapalat.
- Voit maustaa kakun konjakilla.
- Kaada taikina 1,8 litran voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti.
Vinkki
- Kakku kannattaa valmistaa muutama päivä ennen tarjoilua. Maut tekeytyvät parhaiksi parin päivän kylmäsäilytyksessä.