Mausteinen munatoti
Munatoti sopii jouluaaton alkumaljaksi glögin sijaan. Munatoti saa makunsa jouluisista mausteista ja appelsiininkuori taittaa juoman raskautta. Viimeistele juoma raastetulla muskottipähkinällä ja nauti.
- Helppo
- 4 annosta
Ainekset:
| 2 dl | kuohukermaa |
| 2 dl | täysmaitoa |
| puolikkaan | appelsiininkuorta |
| 3 kpl | Meira neilikkaa |
| 1 kpl | Meira kanelitankoa |
| 1 kpl | tähtianis |
| 3 | keltuaista |
| 0,75 dl | fariinisokeria |
| 1 dl | brandyä tai rommia |
| 3 | valkuaista |
| 1 rkl | hienoa sokeria |
| 1 kpl | Meira jauhettua muskottipähkinä |
Ohje:
- Yhdistä kerma, maito, appelsiininkuori, neilikka, kaneli ja tähtianis. Kiehauta ja anna maustua kannen alla noin 5-10 minuuttia.
- Vatkaa kulhossa keltuaiset ja fariinisokeri.
- Kaada kermamaito siivilän läpi keltuaisseokseen ja vaahdota tasaiseksi. Lisää alkoholi. Anna maustua jääkaapissa yön yli.
- Vaahdota valkuaiset kevyeksi vaahdoksi ennen tarjoilua.
- Lisää joukkoon 1 rkl sokeria ja vatkaa vielä hetki.
- Yhdistä valkuaiset nostellen massan joukkoon.
- Kaada laseihin ja ripottele päälle muskottipähkinää. Voit käyttää koristeluun myös rouhittua suklaata.