Vallilassa sijaitsevassa Meiran paahtimossa on luotu kahvinautintoja suomalaiseen makuun jo yli 80 vuoden ajan. Tänä keväänä Kulta Katriina -tuoteperhe kasvaa uutuudella, joka vastaa ajankohtaisiin kahvitrendeihin ja hivelee erityisesti laatutietoisten sekä eettisten kuluttajien makuhermoja. Kulta Katriina Erikoissekoituksista löytyy kahvi sekä tumman että vaalean paahdon ystäville, ja uutuudet kantavat vastuullisesta tuotannosta kertovaa UTZ-sertifikaattia.

Kulta Katriina Erikoissekoituksiin käytetyt kahvipavut on tarkkaan valikoitu Väli-Amerikan ja Itä-Afrikan maista sekä Brasiliasta. Kulta Katriina Erikoisekoitus Tumma Paahto on paahtoasteeltaan 4 ja maultaan marjaisa ja suklainen. Vaaleapaahtoisen Erikoissekoituksen maku on särmikäs ja makea, ja paahtoaste 2.

‒ Kulta Katriina Erikoissekoitukset syntyvät käsityönä omassa paahtimossamme Vallilassa ammattitaidon ja tarkan tuotekehityksen tuloksena, kertoo markkinointipäällikkö Heidi Päiväniemi Meiralta.

Suomalaiset vaativat kahviltaan yhä useammin eettisyyttä ja korkeaa laatua

Uusien Kulta Katriina -kahvien taustalla on eettisyyden ja laatutietoisuuden vahvistuminen suomalaisten kahvinvalintakriteereissä.

Näihin segmentteihin kuuluvien kuluttajien osuus kaikista kahvinjuojista on kasvanut neljän vuoden sisällä 12 prosenttiyksikköä: nyt eettisiä ja laatutietoisia kahvinjuojia on yhteensä jo 40 % kaikista suomalaisista kahvinjuojista (1).

‒ Me suomalaiset olemme kahvinjuojina jokseenkin hitaasti trendeille lämpenevää kansaa, ja oma suosikkikahvi pysyy monella saman vuodesta toiseen. Viimeaikaisten uutuuslanseeraustemme, kuten Kulta Katriina Luomun ja Reilun, suosio osoittaa kuitenkin, että uusillekin tuotteille löytyy kasvava yleisönsä. Yhä suurempi osa suomalaisista haluaa voida ilmentää omia arvoja ja mielenkiinnon kohteitaan myös kahvivalinnoillaan, Päiväniemi kertoo.

Kahvinautinnot osaksi arkea

Kulta Katriina Erikoissekoitukset antavat laatua arvostavalle kahvinystävälle mahdollisuuden toteuttaa kahviharrastustaan yhtä hyvin aamupalapöydässä kuin kahvitauollakin. Maukkaat uutuudet löytyvät helposti päivittäistavarakaupan valikoimasta.

‒ Yhä enemmän on niitä kuluttajia, joille ruoka- ja juomanautinnot ovat tärkeitä ihan tavallisessa arjessa – oli kyse sitten ruuasta, viinistä tai kahvista. Kahvin kohdalla makuun vaikuttavat merkittävästi niin kasvupaikka ja -olosuhteet kuin paahtokin. Erilaiset paahtoasteet tuovat kahvin maut eri tavoilla esille, paahtimomestari Jari Heimonen Meiralta kertoo.

Lähde: (1) Kahvien segmentointitutkimus / Dagmar n=848/2017, n=1003/2013

Lue tästä lehdistötiedote