Urheilijan mustikkapiirakka

Mustikkapiirakka täynnä energiaa mutta ilman turhaa sokeria on tässä! Ohjeet myös vegaaniseen ja gluteenittomaan versioon.

  • Helppo

Ainekset:

Vinkki
Jos teet piirakan vegaanisena, käytä sulkeissa mainittuja aineksia. Mustikan sijaan voit käyttää myös muita marjoja. 
Pohja
80 g Meira mantelijauhetta
1 dl kaurahiutaleita (tarvittaessa gluteenittomia, esim. tattarihiutaleita)
1 tl Meira jauhettua kardemummaa
0.5 tl Meira kanelia
125 g vauvojen päärynäsosetta
1 rkl hunajaa (tai agavesiirappia)
Täyte
300 g mustikoita
3 kypsää isoa banaania
200 g rasvatonta maitorahkaa (tai soijajogurttia)
2 rkl hunajaa (tai agavesiirappia)
3 munaa (tai 1 dl perunajauhoja)
(vegaaniseen versioon pinnalle sokeria)
Pinnalle
100 g Pähkinöitä ja manteleita (cashew-, hassel- ja pekaanipähkinöitä sekä kuorittuja manteleita)
2 tl hunajaa (tai agavesiirappia)
Meira suolaa

Ohje:

  1. Yhdistä pohjan kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon päärynäsose ja hunaja/agavesiirappi. Levitä seos öljyllä voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Soseuta mustikat ja banaanit sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon maitorahka/soijajogurtti ja hunaja/agavesiirappi.
  3. Lisää munat käsivispilällä sekoittaen (vegaaninen versio: lisää perunajauhot sauvasekoittimella huolellisesti sekoittaen).
  4. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Ripottele vegaanisen täytteen pinnalle pari teelusikallista sokeria. Tämä estää kuoren muodostumisen pintaan paiston aikana.
  5. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetken aikaa ennen tarjoilua.
  6. Levitä pähkinät ja mantelit pellille leivinpaperin päälle. Paahda 175 asteessa 8-10 minuuttia, kunnes pähkinät ovat saaneet kevyesti väriä. Sekoita joukkoon hunaja ja suola ja jatka paahtamista vielä pari minuuttia. Anna pähkinöiden jäähtyä pellillä. Levitä keoksi täytteen päälle.