Tyrni-kinuskikakku

Tyrni-kinuskikakku sopii mihin tahansa juhlaan ja hurmaa kauniilla ulkonäöllään.

  • Helppo
  • 15 annosta

Ainekset:

Pohja
1 dl 1 dl ohrakasta tai perunajauhoja
1 dl 1 dl vehnäjauhoja
1 tl 1 tl Meira leivinjauhetta
4 4 munaa
1.5 dl 1 1/2 dl sokeria
Kostutus
1.5 dl 1 1/2 dl appelsiinitäysmehua
Täyte
310 g 1 prk (310 g) tyrnihilloa
200 g 2 prk (à 200 g) vaniljarahkaa
Kinuskikuorrute
2 dl 2 dl kuohukermaa
1.5 dl 1 1/2 dl fariinisokeria
2 tl 2 tl Meira vaniljasokeria
1 rkl 1 rkl voita
Viimeistely
2 dl 2 dl kuohukermaa
2 tl 2 tl Meira vaniljasokeria

Ohje:

Pohja

  1. Pane uuni lämpenemään 175-asteiseksi.
  2. Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään.
  3. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.
  4. Sihtaa kuiva-aineseos vaahtoon ja sekoita taikina varoen tasaiseksi.
  5. Voitele ja korppujauhota 2 litran kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan.
  6. Paista uunin alimmalla ritilätasolla noin 40 minuuttia.
  7. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Leikkaa kakku kolmeksi tasaiseksi levyksi. Kokoa kakku niin, että tasaisin levy eli pohjalevy tulee päällimmäiseksi.

Kostutus ja täyte

  1. Pane alimmaiseksi tuleva pohja tarjoiluvadille. Suojaa astian reunat leivinpaperisuikaleilla. Kostuta pohja, erityisesti reunat. Levitä pohjalle vajaa puolet tyrnihillosta.
  2. Levitä sen päälle toinen rahkapurkki.
  3. Nosta keskimmäinen pohja päälle ja tee kuten edellä. Nosta päällimmäinen pohja paikalleen.
  4. Voit panna kakun vetäytymään yön yli jääkaappiin kevyen painon alle tai viimeistellä kakun samana päivänä tarjottavaksi.

Kinuskikuorrute

  1. Keitä kinuskikuorrutus juuri ennen kakun viimeistelyä. Kaada kerma ja sokeri kattilaan.
  2. Sekoita, kunnes seos alkaa kiehua. Anna kinuskin kiehua hiljalleen, kunnes se on sakeutunut riittävästi.
  3. Kokeile pisaraa kakun päälle, jos se ei imeydy pohjaan, kinuski on valmista.
  4. Sekoita kinuskiin vaniljasokeri ja voi.
  5. Kaada kinuski keskelle kakkua ja levitä sitä veitsellä reunoja kohti. Anna kinuskin jäähtyä.

Viimeistely

  1. Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla.
  2. Levitä kermavaahtoa kuohkeasti kakun reunoille.
  3. Tee kakun reunoille kahdella teelusikalla kermavaahtopallosia vieri viereen. Voit vaihtoehtoisesti pursottaa ruusukkeita.
  4. Voit myös levittää ensin kermavaahdon kakun reunoille tasaisesti ja lisätä kinuskin vasta sen jälkeen antaen kinuskin valua reunoille.