Savuinen lohiteriyaki

Lohiteriyaki saa uutta makua savuisuudesta. Raikas kurkkulisäke ja paahdetut kukkakaalit sopivat savuiselle lohelle erinomaisesti. (maidoton, laktoositon, kananmunaton, pähkinätön, ei sisällä selleriä)

  • 1 h
  • Helppo
  • 4 annosta

Ainekset:

Pikkelöidyt sinapinsiemenet
0.5 dl riisiviinietikkaa
1 dl ruokosokeria
1.5 dl vettä
0.5 dl Meira sinapinsiemeniä
Kurkkulisäke
1 kpl kurkku
2 rkl riisiviinietikkaa
1 tl sokeria
ripaus Meira hienoa merisuolaa
pikkelöityjä sinapinsiemeniä valutettuna
Paahdettu kukkakaali
500 g kukkakaalia
2 rkl öljyä
1 kpl sitruunan puristettu mehu
puolikas pss Meira Kasvismauste Uunijuureksille
Teriyakilohi
600 g lohifilee
0.5 dl soijaa
1 rkl Meira Kalamauste savuinen pippuria
1 rkl ruokosokeria
1 tl riisiviinietikkaa
1 rkl seesaminsiemeniä

Ohje:

  1. Laita riisiviinietikka, ruokosokeri ja vesi kattilaan.
  2. Kiehauta ja lisää Meira sinapinsiemenet. Hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia ja jäähdytä sinapinsiemenet liemessään. Anna pikkelöityjen sinapinsiementen maustua mielellään seuraavaan päivään.
  3. Murskaa kurkku hakkelukseksi veitsellä tai tehosekoittimella. Lisää joukkoon riisiviinietikka, sokeri, suola ja valutetut pikkelöidyt sinapinsiemenet. Anna kurkun maustua hetken.
  4. Revi kukkakaali nupuiksi ja lisää kukkakaaleihin öljy, sitruunamehu ja Meira Kasvismauste Uunijuureksille. Paahda kukkakaaleja 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
  5. Puhdista lohifilee ja leikkaa annospaloiksi.
  6. Sekoita soijan joukkoon Meira Kalamauste savuinen pippuri, ruokosokeri, riisiviinietikka ja seesaminsiemenet.
  7. Lisää mausteseos lohipalojen pintaan ja kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 8–10 minuuttia.
  8. Tarjoile lohiteriyaki kurkkulisäkkeen ja paahdettujen kukkakaalien kanssa.