Provencelainen valkosipuli-yrttimunakas

Maistuvat yrtit timjamista rosmariiniin ja basilikasta oreganoon antavat makua provencelaiseen yrttimunakkaaseen. Yrttimunakas saa ruokaisuutta paistetuista kasviksista, joten munakas toimii myös terveellisenä illallisena. (gluteeniton, soijaton, ei sisällä pähkinää)

  • 15 min
  • Helppo
  • 1 annos

Ainekset:

1 rkl maitoa tai kermaa
3 kananmunaa
1 tl Meira meiramia
0.5 tl Meira rosmariinia
1 tl Meira timjamia
1 tl Meira basilikaa
1 tl Meira oreganoa
1 tl Meira valkosipulijauhetta
Meira ruokasuolaa
Meira mustapippuria
neljäsosa kesäkurpitsa
puolikas paprika
öljyä
nokare voita
0.5 dl rucolaa
2 rkl parmesaanilastuja

Ohje:

  1. Vatkaa maito tai kerma kananmuniin ja sekoita joukkoon mausteet.
  2. Ruskista pilkottu kesäkurpitsa ja paprika öljytyssä pannussa.
  3. Ota kasvikset pois pannusta ja sulata voi tyhjässä pannussa.
  4. Kaada kananmunaseos pannuun ja sekoita, kunnes se alkaa hyytyä. Kääntele pannua niin, että juokseva kananmuna täyttää pannun tyhjät kohdat. Odota, että munakas hyytyy ja paistuu hetken.
  5. Nosta toiselle munakkaan puolikkaalle kesäkurpitsa, paprika, rucola ja parmesaanilastut. Käännä toinen puoli täytteiden päälle.
  6. Tarjoile provencelainen yrttimunakas heti.