Perunagratiini cacio e pepe

Suussa sulava perunagratiini Hanna Gullichsenin tapaan. Paahdettu Meira Luomu Mustapippuri nostaa annoksen uudelle tasolle. Perunagratiini sopii mainiosti kalan, lihan tai kasvisruoan lisukkeeksi tai pääruoaksi sellaisenaan.

  • Helppo
  • 4

Ainekset:

Perunagratiini cacio e pepe
1 tl Meira Luomu Mustapippuri rouhittu
3 rkl voita
2 dl kermaa
Ripaus Meira hieno jodioitu mineraalisuola
700 g perunoita
100 g pecorinoa

Ohje:

  1. Viipaloi perunat ohueksi mandoliinin avulla. Raasta pecorino.
  2. Paahda mustapippuria kuumalla kuivalla pannulla muutaman minuutin ajan, lisää voi ja anna kuohahtaa. Lisää kerma ja kiehauta.
  3. Lado voideltuun pienehköön vuokaan ohut kerros perunoita ja ripottele juustoa. Jatka kunnes vuoka on täynnä, päällimmäiseksi jää juustokerros.
  4. Kaada kerma-pippuriseos vuokaan ja nosta 200 asteiseen uuniin 15 minuutiksi. Laske sitten lämpöä 160 asteeseen ja anna muhia uunissa kunnes perunat ovat haarukalla testattaessa kypsiä. Tähän menee kokonaisuudessaan n. 30-40 minuuttia.