Perunagratiini cacio e pepe, tomaatti-papusalaatti, karitsan kyljykset ja paistoliemikastike

Sunnuntaiserviisi pääsiäiseen Hanna Gullichsenin tapaan. Mehevä perunagratiini valmistuu yksinkertaisista raaka-aineista - pääosassa on paahdettu Meira Luomu rouhittu mustapippuri ja pecorino-juusto. Perunagratiini sopii lisukkeeksi tai pääruoaksi sellaisenaan. Karitsan kyljykset saavat maistuvan maun Meira Provencale yrttiseoksesta. Viimeistele annos raikkaalla ja rapsakalla papusalaatilla.

  • Keskitaso
  • 4

Ainekset:

Karitsankyljykset
1-2 karitsan kylkiriviä
Rypsiöljyä
Voita
Meira Provencale yrttiseosta
1/2 dl punaviiniä
1 dl kermaa
Perunagratiini cacio e pepe
600-700 g Kiinteitä perunoita
1 tl Meira mustapippuri rouhittu
3 tl voita
2 dl kermaa
Ripaus Meira hieno jodioitu mineraalisuola
100 g pecorinoa
Salaatinkastike
1 rkl Dijon-sinappia
1 rkl juoksevaa hunajaa hunajaa
1 rkl omenaviinietikkaa tai sitruunamehua
Oliiviöljyä
Papu-tomaattisalaatti
1 pieni punasipuli
2 tomaattia
1 purkki valkoisia kypsiä papuja
Sydänsalaattia

Ohje:

Karitsankyljykset

  1. Leikkaa kare luiden välistä kyljyksiksi.
  2. Kuumenna pannulla öljy ja lisää voi, lisää pieni määrä Provencale mausteseosta pannulle ja paista kyljyksiä reilulla lämmöllä välillä kääntäen n.4 minuutin ajan ja nosta ne sivuun odottamaan.
  3. Lisää pannulle nokare voita ja anna sen kuohahtaa. Kaada mukaan punaviini ja kiehauta kunnolla jotta alkoholi haihtuu. Mausta suolalla ja mustapippurilla, lisää myös kerma ja anna kiehua kasaan pari minuuttia.
  4. Nostele karitsan kyljykset takaisin pannulle ja tarjoa kastikkeen kera.

Perunagratiini cacio e pepe

  1. Viipaloi perunat ohueksi mandoliinin avulla. Raasta pecorino.
  2. Paahda mustapippuria kuumalla kuivalla pannulla muutaman minuutin ajan, lisää voi ja anna kuohahtaa. Lisää kerma ja kiehauta.
  3. Lado voideltuun pienehköön vuokaan ohut kerros perunoita ja ripottele juustoa. Jatka kunnes vuoka on täynnä, päällimmäiseksi jää juustokerros.
  4. Kaada kerma-pippuriseos vuokaan ja nosta 200 asteiseen uuniin 15 minuutiksi. Laske sitten lämpöä 160 asteeseen ja anna muhia uunissa kunnes perunat ovat haarukalla testattaessa kypsiä. Tähän menee kokonaisuudessaan n.30-40 minuuttia.

Salaatinkastike

  1. Voit valmistaa salaatinkastikkeen suoraan siihen kulhoon josta tarjoat salaatin. Sekoita salaattikastikkeen ainekset keskenään, lisää viimeiseksi öljy, kaada se hitaasti joukkoon samalla sekoittaen. Maista ja mausta tarpeen mukaan, lisää omenaviinietikkaa tai suolaa jos makua ei ole tarpeeksi. Kastikkeessa tulee olla potkua.

Salaatti

  1. Kuori ja viipaloi punasipuli ohueksi, laita se salaatinkastikkeen joukkoon pehmenemään.
  2. Pilko tomaatit ja sydänsalaatti. Valuta ja huuhtele pavut kylmällä vedellä.
  3. Sekoita kaikki ainekset kulhossa.