Paahdettu kukkakaali ja helppo vuohenjuustovaahto

Kokonaisena paahdettu kukkakaali toimii joko pääruokana parille ruokailijalle esimerkiksi salaatin kera tai lisukkeena esimerkiksi lihalle ja kalalle jopa neljälle hengelle. Vuohenjuustovaahto syntyy vatkaimella helposti vain muutamassa minuutissa. (Gluteeniton, soijaton, ei sisällä hernettä, pähkinää tai kananmunaa)

  • 75 min
  • Helppo
  • 2-4 annosta

Ainekset:

1 iso kukkakaali
2 valkosipulinkynttä raastettuna
2 tl Meira chilimausteseosta
1 tl Meira persiljaa
1 tl Meira sipulijauhetta
1 tl Meira juustokuminaa
Meira mustapippuria, rouhittu
Meira jodioitua hienoa merisuolaa
4 rkl oliiviöljyä
puolikkaan sitruunan mehu
Vuohenjuustovaahto
120 g vuohenjuustoa
100 g tuorejuustoa
100 g fetajuustoa
0.5 dl kermaa

Ohje:

  1. Tee valkosipulista, mausteista, öljystä ja sitruunamehusta tahna ja levitä kukkakaalin pinnalle.
  2. Paista uunissa 175 asteessa 45-60 minuuttia kukkakaalin koosta riippuen niin kauan kunnes kukkakaali on kypsää. Voit kokeilla kypsyyden työntämällä kukkakaaliin veitsen: jos se uppoaa helposti on kukkakaali kypsä.
  3. Vispaa juustot ja kerma yleiskoneessa kuohkeaksi vaahdoksi ja tarjoile paahdetun kukkakaalin kanssa.