Mausteinen kanakastike

Kaneli ja kardemumma sopivat leivonnan lisäksi myös kanaruokiin. Tässä ruuassa yhdistyvät lämmin kaneli, chilin ja cayennepippurin lempeä polte, kardemumman karaktääri ja tomaatin ja kerman pehmeys. Lopputulos on koko perheen mieleen. Voit jättää chilirouheen halutessasi pois.

  • Helppo
  • 4-6 annosta

Ainekset:

800 g broilerin paistileikettä tai muuta kanaa
4+1 rkl rypsiöljyä
2 salottisipulia hienonnettuna
2 tl Meira Juustokuminaa
1 tl Meira Luomu Kaneli Ceylon
1 tl Meira Cayennepippuri
1 tl Meira Chilirouhe, tulinen
1/4 tl Meira Kardemumma, jauhettu
1 tl Meira suolaa
3 rkl tomaattipyreetä
2 x 400 g tomaattimurskaa
1-2 dl kermaa tai ranskankermaa

Ohje:

Kastikkeen valmistus

  1. Tee kastike pataan tai suureen paistinpannuun, toista pannua tarvitaan broilerin paistamiseen. Jos käytössäsi on vain yksi pannu, paista ensin kanat ja tee sitten kastike ja yhdistä ne lopuksi keskenään.
  2. Mittaa pannulle 4 rkl rypsiöljyä ja kuullota salottisipuleita muutaman minuutin ajan.
  3. Lisää pannulle kaikki mausteet ja anna lämmön herätellä ne, nauti tuoksuista.
  4. Mittaa mukaan tomaattipyree ja sekoita. Lisää myös tomaattimurska ja anna pöhistä keskilämmöllä sen aikaa, kun paistat toisella pannulla broilerin paistileikkeet.
  5. Kaada kastikkeeseen halutessasi kerma ennen kuin lisäät lihat kastikkeen joukkoon.

Kanan paistaminen

  1. Mittaa kuumalle pannulle 1-2 rkl rypsiöljyä ja paista paistileikkeitä molemmilta puolilta pakkauksen ohjeen mukaan, n. 4 minuuttia per puoli.
  2. Kun kanat ovat kypsiä, lisää ne tomaattikastikkeen joukkoon, joka keittyy liedellä.
  3. Voit antaa kastikkeen ja broilerin mehustella keskenään vielä tovin tai nauttia saman tien.
  4. Nauti basmatiriisin ja korianterin kera.