Kreikkalaiset lihapullat mausteisessa tomaattikastikkeessa

Kreikkalaiset lihapullat maustuvat juustokuminalla, oreganolla ja mustapippurilla. Tavalliseen tomaattikastikkeeseen saat vaihtelua lisäämällä Meira Ceylonin kanelia ja juustokuminaa.

  • Helppo

Ainekset:

Lihapullat
400 g naudanlihaa
1 dl korppujauhoja
1 kananmuna
2 valkosipulinkynttä
1 tl Meira kuivattua oreganoa
0,5 tl Meira juustokuminaa
0,5 tl Meira suolaa
Meira mustapippuria
paistamiseen oliiviöljyä
Tomaattikastike
2-3 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 tl Meira juustokuminaa
1 tl / 0,5 tl Meira Ceylonin kanelia / Meira jauhettua kanelia (kassia)
1,5 dl punaviiniä
500 ml paseerattua tomaattia
1 tl sokeria
1 rkl tomaattipyreetä
0,5 tl Meira suolaa
Meira mustapippuria

Ohje:

Lihapullat

  1. Silppua valkosipulinkynnet.
  2. Sekoita kaikki lihapullien ainekset kulhossa taikinaksi.
  3. Pyörittele kosteilla käsillä taikinasta 15-20 lihapullaa.
  4. Ruskista lihapullien pinta kuumalla paistinpannulla oliiviöljyssä. Siirrä odottamaan.

Tomaattikastike

  1. Silppua sipuli ja valkosipuli.
  2. Kuumenna kannellisessa kasarissa oliiviöljy.
  3. Lisää sipuli, valkosipuli, juustokumina ja kaneli. Kuullota 5-10 minuuttia, kunnes sipuli on läpikuultavaa ja pehmeää.
  4. Lisää sen jälkeen loput ainekset.
  5. Anna kiehahtaa ja vähennä sen jälkeen lämpö keskilämmölle.
  6. Anna porista kevyesti n. 20 minuuttia.

Yhdistä

  1. Lisää sitten lihapullat kastikkeeseen, peitä kannella ja anna porista vielä n. 20 minuuttia, kunnes lihapullat ovat sisältä kypsiä.
  2. Kastikkeen joukkoon voi tarvittaessa lorauttaa hieman vettä, jos se tiivistyy liikaa.
  3. Tarjoile lihapullat riisin ja vihreiden oliivien kera.