Kolme mausteista dippiä – sopii myös perunasalaatille

Kasviksille tai sipseille sopivat maukkaat dipit syntyvät helposti Meiran mausteista. Dippejä voi halutessaan käyttää myös perunasalaatin tekoon. Lisää kypsien perunoiden joukkoon valmis dippi sekä pari makua tuovaa ainesosaa ja maukas perunasalaatti on valmis. (soijaton, pähkinätön)

  • 50 min
  • Helppo
  • 2-4 annosta

Ainekset:

Pekoni-sinihomejuusto
1 dl kermaviiliä
1 dl majoneesia
2 tl Meira ruohosipulia
1 tl Meira sipulijauhetta
1 tl Meira valkosipulijauhetta
100 g rapeaksi paistettua ja murennettua pekonia
100 g aurajuustomurua
Meira ruokasuolaa
Meira mustapippurirouhetta
Pekoni-sinihomejuustoperunasalaattiin lisäksi
2 siivutettua kevätsipulia
Chilipaprika
2 dl kermaviiliä
2 rkl Meira ketsuppia
1 rkl Meira chilimausteseosta
2 tl Meira savustettua paprikaa
1 tl hunajaa
Meira mustapippurirouhetta
Meira ruokasuolaa
Chilipaprikaperunasalaattiin lisäksi
1 kuutioitu paprika
100 g maissinjyviä
puolikas nippu lehtipersiljaa
Minttu-sitruuna
1 dl kermaviiliä
1 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl Meira minttua
2 tl Meira tilliä
2 tl Meira basilikaa
2 tl Meira valkosipulijauhetta
1 rkl sitruunamehua
1 tl hunajaa
Meira mustapippurijauhetta
Meira hienoa merisuolaa
Minttu-sitruunaperunasalaattiin lisäksi
100 g suikaloitua aurinkokuivattua tomaattia
puolikas suikaloitu punasipuli

Ohje:

  1. Dipit syntyvät sekoittamalla kaikki dipin ainekset keskenään. Saat dipeistä maukkaan perunasalaatin lisäämällä koko dipin sekä sopivat lisukkeet kiloon kypsää ja kuutioitua perunaa.
  2. Tarkista lopuksi vielä maku ja mausta perunasalaatti tarvittaessa Meira hienolla merisuolalla ja mustapippurirouheella.