Kana-gyros

Kana-gyros on kreikkalaista ruokaa parhaimmillaan. Näin maustat kanan oikein.

  • Helppo

Ainekset:

500 g valmista nyhtökanaa (pulled chicken)
2 rkl voita
0.5 tl Meira timjamia
0.5 tl Meira oreganoa
suolaa
Meira aromikas mustapippuria myllystä
4 kpl pitaleipää
1 kpl punasipulia suikaleina
2 kpl tomaattia viipaleina
1 kpl jääsalaattia
Tsatsiki
2 dl kreikkalaista jogurttia
6 cm pala kurkkua raastettuna ja valutettuna
2 kpl valkosipulia raastettuna
1 tl Meira minttua
2 rkl sitruunamehua
0.5 tl suolaa
Meira aromikas mustapippuria myllystä

Ohje:

  1. Valuta jogurtti esimerkiksi kahvisuodatinpussia apuna käyttäen. Yhdistä tsatsikin aineet. Laita maustumaan jääkaappiin.
  2. Sulata voi paistipannulla ja lisää joukkoon timjami ja oregano, anna paistua noin minuutti.
  3. Lisää joukkoon nyhtökana ja mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Paahda öljytyt pitaleivät pannulla miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat lämpimiä ja pinta on paahtunut.
  5. Laita pitaleipien päälle salaattia, tomaattia, sipulia ja kanaa. Lisää lopuksi tsatsiki ja rullaa. Voit käyttää foliota apuna.