Glögimausteella maustettu rusinasoppa

Monikäyttöinen glögimauste maustaa hienosti myös jouluisen rusinasopan. Meiran glögimausteella saa ruokaan uutettua helposti glögin maukkaat aromit.

  • Helppo
  • 4 annosta

Ainekset:

250 g rusinoita
1 l omenamehua
5 dl valmista glögiä
1 rkl Meira glögimaustetta
2 kpl Meira kanelitankoa
1 tl Meira kokonaista kardemummaa
0.5 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja

Ohje:

  1. Laita glögimauste, kanelitangot ja kardemumma harsoliinan sisään tai tiiviiseen teesiivilään.
  2. Mittaa kattilaan omenamehu ja glögi. Kiehauta kaikki yhdessä.
  3. Lisää joukkoon rusinat ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.
  4. Lisää sokeri ja vesitilkkaan sekoitettu perunajauho.
  5. Anna keiton pulpahtaa muutamaan kertaan ja siirrä kattila sivuun maustumaan.
  6. Poista mausteet ja tarjoile glögimausteella maustettu rusinasoppa vaikka riisipuuron kera.