Yli 80 % suomalaisista ostaa tai käyttää ketsuppia vähintään kuukausittain (1). Ketsuppi kuuluukin erottamattomana osana monen ruokapöytään, erityisesti lapsiperheissä ketsuppi sopii lähes jokaiseen ruokaan.

Täysin uudenlaiseen pehmeän makuiseen Meira Juuresketsuppiin on yhdistetty tutun tomaatin lisäksi porkkanaa (15 %) ja punajuurta (7 %). Meira Juuresketsuppi on valmistettu tuttuun tapaan runsaasta määrästä tomaatteja. Kokonaan lisäaineettomassa uutuustuotteessa on haluttu kiinnittää erityistä huomiota sen ravitsemukselliseen laatuun – sokerin sekä suolan määrä on selkeästi tavallista Meira ketsuppia alhaisempi.

Ravitsemussitoumukset suolan ja sokerin vähennyksestä ketsuppituotteissa

Meira antoi lokakuussa 2017 kaksi ravitsemussitoumusta, joissa se sitoutui kehittämään ketsuppivalikoimaansa vähempisuolaisia ja -sokerisia tuotteita vuoteen 2020 mennessä.

− Haluamme huomioida Meiran ketsuppituotteiden tuotekehityksessä hyvän maun lisäksi myös ravitsemukselliset näkökulmat. Antamamme ravitsemussitoumukset ovat myös tapa tehdä tekemäämme työtä näkyväksi, kertoo Meiran maustamistuotteiden tuotekehityspäällikkö Tarja Aro.

Ravitsemussitoumus on suomalainen toimintamalli, jolla vastataan EU:n laajuisiin tavoitteisiin parantaa tuotteiden ravitsemuslaatua (2). Suomen Ravitsemussitoumus toimintamallissa eri ruoka-alojen toimijoita, kuten elintarviketeollisuutta, ruokapalveluita ja kauppaa kannustetaan tarjoamaan omissa valikoimissaan ravitsemuslaadultaan parempia tuotteita.

Lähteet:
1) Meira Brand Health -tutkimus 11/2016, Dagmar drive
2) EU Roadmap for Action on Food Product Improvement, 2016