Tämän viikon jaksossa tunnistettiin mausteita ja kokattiin kuivakaapin klassikoista. Viime jaksossa hävinnyt joukkue joutui ensimmäisenä tunnistustehtävän eteen. Studiolle oli pystytetty valtava maustebasaari, josta kilpailijoiden tuli tunnistaa eri mausteita tuoksun, maun ja ulkonäön perusteella. Jos mausteen tunnisti väärin, joutui painetehtävään. Painetehtävässä kisaajia odotti mysteeriboksi täynnä kuivakaapin klassikoita. Laatikon antimista sai kokata mitä tahansa, mutta kaksi huonoiten suoriutunutta kisaajaa joutuivat jättämään kisan.

Mausteet voivatkin olla yllättävän kinkkisiä tunnistettavia ilman etikettiä. Mausteita kannattaa kuitenkin opetella tunnistamaan ja pohtimaan, mitkä maut sopivat toistensa kanssa yhteen. Meillä Meiralla on olemassa muutamia perussääntöjä maustamiseen liittyen. Neuvomme aloittamaan maustamisen varovasti ja lisäämään mausteita ruokaan aina vähitellen. Mausteita ei kannata kaataa suoraan purkista, koska kattilasta nouseva höyry voi tehdä vahinkoa purkissa olevalle mausteelle tai saatat lorauttaa maustetta liikaa. Suosittelemme kämmenen tai lusikan kautta hujautusta. Kokonaiset mausteet, kuten pippurit ja laakerinlehti, kannattaa lisätä ruuanlaiton alussa, kun taas valmiiksi jauhetut vasta loppupuolella kokkausta.

The hyödynsi reseptissään maailman kalleinta maustetta eli sahramia. Kokkaa Then sahrami-sienipasta alla olevalla reseptillä.

Sahrami-sienipasta

Pastataikina:
300 g Pirkka Parhaat 00-jauhoja
3 Pirkka Parhaat kananmunaa
1 tl Meira hienoa merisuolaa
1 tl Borges oliiviöljyä

Sienikastike:
50 g kuivattuja suppilovahveroita ja kiehautettua vettä
¼ tl Meira sahramia
½ tl Meira rosmariinia
1 tl Meira sipulijauhetta
50 g Valio voita
1 dl Valio kuohukermaa

Valmista pasta
Laita pastataikinan ainekset yleiskoneeseen taikinakoukulla ja vaivaa aineksia 10 minuuttia, kunnes taikina muodostuu.
Ota taikina pois koneesta ja vaivaa vielä 1-2 minuuttia käsin. Muotoile palloksi ja peitä kelmulla ja anna taikinan levätä vähintään 15 minuuttia.
Kun taikina on levännyt, käytä pastakonetta ja aja taikina haluttuun muotoon esim. fettucini.

Sienikastike
Laita kuivatut sienet kannelliseen astiaan ja kaada sekaan kiehautettu vesi ja laita kansi päälle. Anna sienien liota ja hautua kannen alla 10 minuuttia.
Ota sienet pois, mutta säästä neste (sieniliemi). Lisää nesteeseen sahrami ja sipulijauhe.
Laita liotetut sienet paistinpannulle ja paista kevyesti, kunnes pinta hieman ruskistuu. Mausta suolalla.
Lisää voi sienien joukkoon ja paista 3 minuuttia.
Lisää 0.5 dl sienilientä ja keitä kasaan 3 minuuttia. Lisää rosmariini. Lisää pasta kastikkeeseen ja sekoita. Tarjoile.