Tietoa Meirasta

Mikä on Meira?

Meira on suomalainen, kahvi- ja mausteteollisuuteen erikoistunut yritys. Se aloitti toimintansa vuonna 1914, jolloin kahvipaahtimo perustettiin. Maustetehdas aloitti toimintansa vuotta myöhemmin. Meira paahtaa suomalaisten kahvista reilun viidenneksen ja Meira-maustesarja on puolestaan Suomen myydyin. Meira valmistaa ja markkinoi kahvi- ja maustamistuotteita niin vähittäiskauppa- kuin Food Service -sektorille. Meira Oy:n liikevaihto vuonna 2017 oli 86,9 miljoonaa euroa.

Meiran omistaa italialainen Massimo Zanetti Beverage Group, joka on Euroopan suurimpia kahvialan yrityksiä. Meiralla on Virossa tytäryhtiö Meira Eesti OÜ. Meira vie Meiran ja Massimo Zanetti Beverage Groupin valmistamia tuotteita Viroon ja Tanskaan.

Mikä on Massimo Zanetti Beverage Group?

Massimo Zanetti Beverage Group on italialainen pörssiyhtiö, jonka pääomistaja on Massimo Zanetti. Yhtiö toimii maailmanlaajuisesti yli sadassa maassa. Kahvin paahtimotoimintaa yhtiöllä on Suomen lisäksi mm. Italiassa, Ranskassa, Itävallassa, Hollannissa, Puolassa, Isossa-Britanniassa, Brasiliassa, Costa Ricassa ja USA:ssa. Segafredo Zanetti on italialaisen espresson markkinajohtaja maailmassa. Massimo Zanetti Beverage -konsernin tuotanto on vuosittain yli 127 miljoonaa kiloa kahvia.

Onko Meiran toiminta sertifioitua?

Meiran toimintajärjestelmä on sertifioitu huomioiden ISO 9001 -laatustandardin ja ISO 14001 ‑ympäristöstandardin vaatimukset. Toimintajärjestelmän sertifioinnit kattavat Meiran liiketoiminnan suunnittelu- ja seurantaprosessin, asiakassuhdeprosessin, kahvi- ja maustamistuotteiden tuotantoprosessit sekä näiden avainprosessien toimintaa tukevat prosessit.

Meira on sitoutunut jatkuvaan parantamiseen, jotta tuotantotapa täyttää asiakkaiden, henkilöstön ja kaikkien sidosryhmien odotukset. Meira käy aktiivista ja avointa vuoropuhelua kuluttajien ja asiakkaiden kanssa tuotteiden ja palvelun parantamiseksi.

Meira varmistaa tuotteiden korkean laadun ja turvallisuuden tuotantoketjun eri vaiheissa toteutettavilla laadunvarmistustoimenpiteillä. Meira suosii kestäviä ratkaisuja edistääkseen ympäristön hyvinvointia. Se pyrkii minimoimaan materiaalien ja energian käyttöään. Meira kiinnittää huomiota tavarantoimittajien toimituskykyyn, laatuun, toiminnan ympäristövaikutuksiin ja toiminnan eettisyyteen.

Mitkä ovat Meiran tärkeimmät tuotteet?

Meiran kahvit ja maustamistuotteet ovat suomalaisille tuttuja. Suosittu kahvimerkki Kulta Katriina syntyi jo vuonna 1937, silloin Katriina-nimisenä. Saludokin syntyi jo vuonna 1960. Cafe Hienoa, huippulaatuista premium-kahvia, saa sekä vaalea- että tummapaahtoisena. Meiran valikoimasta löytyy myös Meiran Reilu kahvi. Meira oli ensimmäisiä yrityksiä, jotka toivat markkinoille Reilun kaupan tuotteita Suomessa 1990-luvun lopussa.

Perinteisen vaaleapaahtoisen Kulta Katriinan rinnalle ovat tulleet aromikkaan täyteläinen Kulta Katriina Tumma Paahto, keskipaahtoinen pakastekuivattu Kulta Katriina Pikakahvi, luonnonmukaisesti tuotettu Kulta Katriina Luomu, erittäin korkealaatuinen tummapaahtoinen Kulta Katriina Tumma Premium, täyteläisen paahteinen Kulta Katriina Tummempi Tumma, korkealaatuinen ja marjaisan makuinen Reilun kaupan kahvi Kulta Katriina Reilu sekä UTZ-sertifioidut Kulta Katriina Erikoissekoitukset vaalea- ja tummapaahtoisena.

Meira-mausteet ovat Suomen myydyimpiä mausteita. Kattavaan maustevalikoimaan kuuluu yli 200 maustetta ja mausteseosta. Maustamistuotteisiin kuuluvat mausteiden lisäksi sinapit, ketsupit, salaatinkastikkeet, leivontatuotteet, pähkinät, mantelit sekä säilöntätuotteet ja suolat.

Kuinka paljon Suomessa kulutetaan kahvia vuosittain?

Paahdetun kahvin kokonaiskulutus on Suomessa noin 52 milj. kiloa vuodessa ja kulutus henkeä kohden noin 9-10 kiloa vuodessa.

Millainen markkina-asema Meiralla on kahvien osalta Suomessa?

Meiran kahvipaahtimon markkinaosuus vähittäismarkkinoista vuonna 2017 oli 25 prosenttia. Suurimmat tuotemerkit ovat Kulta Katriina, Saludo ja Meiran Reilu kahvi.