Vastuullisuus ohjaa Meiran toimintaa

Noora Toivonen ja Raimo Sinisalo

Meira tuntee suomalaisten maun. Takanamme on yli 100 vuoden historia suomalaisen kahvi- ja maustetuotteiden osaajana. Työtä on tehty sisukkaasti suurella sydämellä, ihmiseltä ihmisellä. 

Me haluamme tarjota kuluttajillemme, asiakkaillemme, yhteistyökumppaneillemme ja henkilöstöllemme myös tulevaisuudessa Reilusti Parempia Hetkiä. Tämä tarkoittaa sitä, että pyrimme aina aiempaa parempaan, ja ajattelemme rohkeasti uudella tavalla. Olemme reiluja ja vastuullisia läpi arvoketjumme, aina raaka-ainetuottajasta kuluttajaan saakka.

Viimeisten vuosien aikana vastuullisuustyömme on edennyt monella eri tasolla osana strategista liiketoiminnan johtamista. Päivitetty vastuullisuusohjelmamme etenee seuraavien vuosien aikana YK:n Kestävän Kehityksen Tavoitteisiin (SDG) perustuen .

Toimitusjohtajamme Raimo Sinisalo, Strategia- ja vastuullisuusjohtajamme Marleena Bask ja Laatu- ja vastuullisuuspäällikkömme Noora Toivonen avaavat ohessa vastuullista toimintaamme.

”Vastuulliset valinnat ohjaavat yrityksemme toimintaa kokonaisvaltaisesti eri osa-alueilla. Mukana ovat niin materiaali- ja raaka-ainehankinnat, ympäristöasiat kuin henkilöstön hyvinvointikin. Varmennamme huolellisesti tuotteidemme alkuperän, turvallisuuden, laadun ja terveellisyyden”, Raimo kuvailee.

”Yhteistyömme tuotteiden raaka-aineiden samoin kuin pakkausmateriaalien toimittajien kanssa on pitkäjänteistä. Kiinnitämme aina erityistä huomiota toiminnan ympäristövaikutuksiin ja eettisyyteen sekä ihmisten hyvinvointiin niin kotimaassa kuin raaka-aineiden alkuperämaissa”, Noora lisää.

Esimerkkejä Meiran vastuullisuusteoista

”Koko tuotantoketjumme läpäisevää vastuullisuutta odottavat tänä päivänä niin asiakkaamme, kuluttajat kuin työntekijämmekin. Näiden odotusten myötä olemme päivittäneet vastuullisuusohjelmamme vuosille 2019-2022 YK:n Kestävän Kehityksen Tavoitteisiin perustuen", kertoo Marleena Bask.

Olemme valmistaneet Luomu ja Reilun kaupan kahvia jo vuodesta 1999 lähtien. Lisäksi kahveillemme on myönnetty UTZ- ja Rainforest Alliance -sertifikaatit: vuonna 2019 kaikesta kahvistamme jo yli 40 % on vastuullisuussertifioitua. Tavoitteena on lisätä määrää vuosittain niin, että viimeistään vuonna 2022 kaikki kahvimme on vastuulliseksi varmennettua.

”Maustamistuotteissa vastuullinen tuotanto on meille yhtä lailla tärkeää. Olemme mukana Valtion ravitsemusneuvottelukunnan Ravitsemussitoumuksissa omilla suola- ja sokerisitoumuksillamme. Kannustamme suomalaisia perheitä käyttämään tuotteita, jotka sisältävät vähemmän sokeria ja suolaa sekä lisäämään kasvisten ja kotimaisen kalan osuutta ruokavaliossa”, Noora kertoo.

”Myös ympäristön hyvinvoinnin eteen teemme jatkuvasti töitä, ja ympäristöohjelmamme on laadittu ISO 14001 -standardin vaatimusten mukaisesti. Tärkeitä asioita oman tuotantomme kehittämisessä ovat energiatehokkuus sekä kasvihuonepäästöjen vähentäminen. Lisäksi erityinen sijaintimme Vallilassa, Helsingin ytimessä, korostaa uniikilla tavalla sitä, miten tärkeä osa yhteisöä ja ympäristöä meidän kokoisemme pienempi tekijä voi olla”, Raimo jatkaa.