Vastuullisuus ohjaa Meiran toimintaa

Vastuullisuus on Meiran toiminnan kulmakivi, joka näkyy niin tavoitteissa kuin käytännön teoissa läpi koko yrityksemme arvoketjun. Toimitusjohtaja Raimo Sinisalo ja Laatu- ja vastuullisuuspäällikkö Noora Toivonen avaavat ohessa vastuullista toimintaamme.

Noora Toivonen ja Raimo Sinisalo

”Vastuulliset valinnat ohjaavat yrityksemme toimintaa kokonaisvaltaisesti eri osa-alueilla. Mukana ovat niin materiaali- ja raaka-ainehankinnat, ympäristöasiat kuin henkilöstön hyvinvointikin. Varmennamme huolellisesti tuotteidemme alkuperän, turvallisuuden, laadun ja terveellisyyden”, Raimo kuvailee.

”Yhteistyömme tuotteiden raaka-aineiden samoin kuin pakkausmateriaalien toimittajien kanssa on pitkäjänteistä. Kiinnitämme aina erityistä huomiota toiminnan ympäristövaikutuksiin ja eettisyyteen sekä ihmisten hyvinvointiin niin kotimaassa kuin raaka-aineiden alkuperämaissa”, Noora lisää.

Esimerkkejä Meiran vastuullisuusteoista

Noora ToivonenMeiran vastuullisuustyön suunnittelun ja kehittämisen keskiössä on vastuullisuusohjelma, joka on luonut pohjan Meiran vastuullisille teoille.

Olemme valmistaneet Luomu ja Reilun kaupan kahvia jo vuodesta 1999 lähtien. Vuoden 2017 aikana Meiralle myönnettiin lisäksi UTZ- ja RA-sertifikaatit. Vuoden 2018 aikana olemme myös lanseeranneet ensimmäiset UTZ- ja RA-sertifioidut kahvit; keväällä Kulta Katriina Erikoissekoitukset (UTZ) ja syksyllä Segafredo Biondo -suodatinkahvin (RA).

”Maustamistuotteissa vastuullinen tuotanto on meille yhtä lailla tärkeää. Olemme mukana Valtion ravitsemusneuvottelukunnan Ravitsemussitoumuksissa omilla suola- ja sokerisitoumuksillamme. Tuotekehityksen myötä kannustamme suomalaisia perheitä käyttämään tuotteita, jotka sisältävät vähemmän sokeria ja suolaa”, Noora kertoo.

”Myös ympäristön eteen teemme jatkuvasti töitä, ja ympäristöohjelmamme on laadittu osana ISO 14001 -standardin vaatimuksia. Tämän lisäksi on määritetty ympäristötavoitteita, joiden kehittymistä seurataan vuosittain. Erityinen sijaintimme Vallilassa, Helsingin ytimessä, korostaa uniikilla tavalla sitä, miten tärkeä osa yhteisöä ja ympäristöä meidän kokoisemme pienempi tekijä voi olla”, Raimo jatkaa.

Meiran vastuullinen toiminta lähitulevaisuudessa

Raimo SinisaloIhmisoikeusvaikutusten arviointi viitoittaa laajemmin Meiran strategiaa ja tulevien vuosien vastuullisuustavoitteiden laadintaa. Meira toimii YK:n yrityksiä ja ihmisoikeuksia koskevien periaatteiden sekä YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisesti. Esimerkiksi sertifioitujen kahvien määrää lisätään ja ympäristöystävällisten pakkausmateriaalien kehitystyö jatkuu.

”Lisäämme systemaattisesti vastuulliseksi varmennetun raaka-kahvin hankintaa. Kaikki uutuuskahvimme pyritään lanseeraamaan 3. osapuolen vastuulliseksi varmentamana tai sertifioituina. Lisäksi vuonna 2018 Meiralle hankitusta raakakahvista 25% oli 3. osapuolen vastuulliseksi varmentamaa. Tämän vuoden tavoitteemme on 40%. Viimeistään vuoteen 2022 mennessä kaikki raakakahvimme on kolmannen osapuolen vastuulliseksi varmentamaa”, Raimo ja Noora lisäävät.