Luotettavat tuotteet ja palvelut

Tavoitteenamme on, että viimeistään vuonna 2022 kaikki kahvimme on vastuulliseksi varmennettua. Vuonna 2017 Meiralle myönnettiin UTZ- ja RA-sertifikaatit, jotka lisäsivät entisestään mahdollisuuksia valmistaa sertifioituja kahvituotteita. Meiran uutuuskahvit lanseerataan sertifioituna, ja niiden määrää valikoimassamme lisätään systemaattisesti. Kaikki Meiran raakakahvi on vastuulliseksi varmennettua viimeistään vuoteen 2022 mennessä. 

Kulta Katriina on Suomen toiseksi myydyin kahvi ja ollut markkinoilla vuodesta 1937. Tuoteperheestä löytyy useita sertifioituja vaihtoehtoja hyvän kahvin ystäville: luomu- ja UTZ-sertifioitu Kulta Katriina Luomu (vaalea ja tumma paahto), Reilun kaupan sertifioitu Kulta Katriina Reilu sekä UTZ-sertifioidut Kulta Katriina Erikoissekoitukset Tumma, Vaalea ja Keskipaahto sekä Kulta Katriina Tummempi Tumma.

Segafredo-suodatinkahvisarjan kahvit Pausa sekä Biondo kantavat RA-sertifikaattia, ja uusin tulokas Intenso on sekä luomu- että UTZ-sertifoitu. Segafredo-suodatinkahvien pakkaukset uudistettiin syksyllä 2019, ja niissä käytetty materiaalimäärä väheni 30 %.

                          

Meira tekee kaikki raakakahvihankintansa Cofiroasters Groupiin kuuluvan hankintayhtiö Cofiroastersin kautta, jonka suurin omistaja on Massimo Zanetti Industries. Suurin osa Meiran hankkimasta raakakahvista tulee Hondurasista, Brasiliasta, Kolumbiasta ja Keniasta.

Mausteita ja maustamistuotteiden raaka-aineita tuodaan muun muassa Portugalista, Ruotsista, Vietnamista, Suomesta, Guatemalasta, Yhdysvalloista ja Espanjasta. Mausteiden alkuperä voidaan jäljittää alkuperämaahan ja pääosin myös siellä olevaan käsittelylaitokseen, mistä myyjä on raaka-aineen ostanut. Mausteiden tuotannon taustalla on useimmiten pieniä perhetiloja ja -viljelmiä, joista raaka-aine kerätään myyntiin eri viljelyosuuskuntien kautta. Tämän vuoksi mausteiden alkuperän jäljittäminen kaikissa maissa viljelytilan tarkkuudella on hyvin haasteellista.

Tärkeimmissä mausteraaka-aineissa (mm. musta- ja valkopippurit) ostamme vain tuotteita, joiden osalta pitkäaikainen toimittajakumppanimme varmistaa vastuullisen hankintaketjun aina viljelijältä meille asti (esim. Nedspice Farmers Partnership Progamme). Viljelijöille maksetaan normaalia korkeampaa takuupalkkaa riippumatta sadon koosta ja lisäksi viljelijöitä koulutetaan säännöllisesti. Raaka-aineiden viljelyä kontrolloidaan tarkasti mm. tuholaistorjunnan osalta ja terveydelle vaarallisien tai maaperää köyhdyttäviä tuholaistorjunta-aineiden käyttö on kiellettyä. Paikallisia yhteisöjä tuetaan muun muassa varmistamalla, että viljelijöiden lapset pääsevät kouluun sekä hankkimalla veden puhdistimia yhteisöjen käyttöön.