Ihmisten hyvinvointia

Meille on erittäin tärkeää tarjota kaikille työntekijöillemme turvalliset ja ajanmukaiset työolosuhteet muuttuvassa maailmassa. Meira on myös aktiivisesti mukana huolehtimassa raaka-aineiden alkuperämaiden ihmisten hyvinvoinnista muun muassa sertifiointimääräysten ja hyväntekeväisyyden myötä. Lahjoitamme vuosittain rahaa Zanetti Onlus -säätiölle, joka ohjaa varoja lasten terveydenhuoltoon ja koulutukseen kehittyvissä maissa. Säätiö on mm. rakennuttanut Marcalan kahvintuotantoalueella Hondurasissa koulun, jotta kahvitilalla työskentelevien perheiden lapset pääsevät opiskelemaan turvallisiin ja siisteihin tiloihin.

Meiralle kotimaisuus on tärkeä osa vastuullista yritystoimintaa. Yrityksemme toimii suomalaisen työn puolestapuhujana.  Työllistämme suoraan noin 170 suomalaista osaajaa – välillisesti vielä kymmeniä lisää. Meira Oy maksaa verot Suomeen. Suurelle osalle Meiran tehtaalla valmistetuista maustetuotteista on myönnetty Avainlippu-tunnus, mikä on osoitus suomalaisesta työstä. 

Tuemme suomalaista yhteiskuntaa erilaisten hyväntekeväisyyskohteiden kautta: vuoden 2019 teemana on ruokahävikin vähentäminen, paikalliset kumppanuudet sekä lasten ja nuorten tukeminen. Yhteistyössä Helsingin kaupungin Ohjaamo-toiminnan kanssa keskitymme nuorten tuki-, ohjaus-, ja valmennustoimintaan. Kevyt Ry on Keskosvanhempien yhdistys, johon lahjoitamme kahvia tukeaksemme vanhempien jaksamista haastavissa sairaalaolosuhteissa. Hävikkituotteet ohjaamme Kirkon Ulkomaanavun ylläpitämään WeFood- hävikkiruokamyymälään tai Hurstin Ruoka-Apuun (Heikki Hurstin avustusjärjestö). Syksyllä 2019 aloitimme yhteistyön naapurimme Aleksis Kiven koulun vanhempainyhdistyksen kanssa.