Hyvinvointia yhdessä

Meille on erittäin tärkeää tarjota kaikille työntekijöillemme turvalliset ja ajanmukaiset työolosuhteet muuttuvassa maailmassa. Meira on myös aktiivisesti mukana huolehtimassa raaka-aineiden alkuperämaiden ihmisten hyvinvoinnista tukemalla heidän ihmisarvoaan ja oikeuksiaan lukuisten eri kriteerien, sertifiointimääräysten ja hyväntekeväisyyden myötä.

Meiralle kotimaisuus on tärkeä osa vastuullista yritystoimintaa. Yrityksemme toimii suomalaisen työn puolestapuhujana.  Työllistämme suoraan noin 170 suomalaista osaajaa – välillisesti vielä kymmeniä lisää. Meira Oy maksaa verot Suomeen.

Suurelle osalle Meiran tehtaalla valmistetuista maustetuotteista on myönnetty Avainlippu-tunnus, mikä on osoitus suomalaisesta työstä.  Lisäksi tuemme suomalaista yhteiskuntaa erilaisten hyväntekeväisyystempausten avulla: esimerkiksi vuoden 2017 teemana olivat lapset, urheilu ja yksinäisyyden vähentäminen. Vuoden 2018 teemana on lasten ja nuorten tukeminen erityisesti paikallisen toiminnan kautta. Yhteistyössä Helsingin kaupungin Ohjaamo-toiminnan kanssa keskitymme nuorten tuki-, ohjaus-, ja valmennustoimintaan. Mannerheimin lastensuojeluliiton Lapset ensin -hankkeen avulla puolestaan tuemme lapsen yhteydenpitoa läheisiin erotilanteissa.    

Meira kantaa vastuuta myös alkuperämaiden oloista. Näemme, että paras tapa on tehdä yhteistyötä ja sitä kautta vaikuttaa käytäntöihin. Esimerkiksi Meiran emoyhtiön omistama Fondazione Zanetti Onlus -säätiö on mm. rakennuttanut Marcalan kahvintuotantoalueella Hondurasissa koulun, jotta kahvitilalla työskentelevien perheiden lapset pääsevät opiskelemaan.