Vaniljainen piparikranssi

Reseptin lähetys sähköpostilla

Piparipohjat (5 kpl):
400 g piparkakkutaikinaa

Täyte:
3 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
2 rkl Meira luomu ruokovaniljasokeria
100 g maitorahkaa

Koristelu:
Meira luomu ruokovaniljasokeria
piparimuruja
Meira kuorellisia manteleita
sokeriliemessä säilöttyjä kirsikoita
puolukanvarpuja

Kauli pala piparitaikinaa leivinpaperin päälle levyksi ja ota siitä isolla sydänmuotilla (20 cm) kuvio. Leikkaa pienemmällä sydänmuotilla keskelle aukko. Piparimuotin voi tehdä myös itse pahvista ja leikata taikinaan kuvion pahvin reunaa pitkin.

Siirrä sydänpipari leivinpaperin päällä pellille ja paista 200 asteessa noin 8 minuuttia. Leivo loput piparipohjat samaan tapaan. Jäljelle jäävästä taikinasta voi leipoa pikkupipareita esimerkiksi koristeluun. Anna pohjien jäähtyä ennen täyttämistä.
Mittaa kulhoon kerma ja sokerit. Vatkaa vaahdoksi. Sekoita joukkoon maitorahka. Laita täyte pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla (n. 11 mm).

Laita ensimmäinen piparipohja tarjoilulautaselle. Pursota pieniä palluroita vieri viereen piparin päälle. Paina päälle seuraava pipari siten, että se koskettaa joka kohdasta täytettä. Jatka näin, kunnes kaikki piparipohjat on käytetty. Päällimmäiseksi tulee täytekerros.


Anna kakun olla jääkaapissa yön yli. Näin keksipohjat pehmenevät ja kakusta on helppo leikata paloja.
Koristele ripottelemalla päälle ruokovaniljasokeria ja piparimuruja. Aseta pursotusten lomaan manteleita, kirsikoita ja puolukanvarpuja.

 

vaniljainen piparikranssi ruokovaniljasokeri