Valkosuklaakookospallot

Reseptin lähetys sähköpostilla

36 kappaletta

Ainekset:
1 dl Meira mantelijauhetta
1 dl Meira mantelirouhetta
1 dl kaurahiutaleita
1 dl Meira kookoshiutaleita
2 tl Meira vaniljasokeria
150 g valkosuklaata
1 dl kylmää kermaa
50 g huoneenlämpöistä voita

Pinnalle:
150 g tomusokeria
2 rkl + ½ tl sitruunamehua
Meira kookoshiutaleita

Yhdistä mantelijauhe, mantelirouhe, kaurahiutaleet, kookoshiutaleet ja vaniljasokeri kulhossa. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla (n. 200 W) lämmöllä tai kuumassa vesihauteessa. Sekoita suklaasula kuivien aineiden joukkoon. Lisää lopuksi kerma ja pehmeä voi. Anna valkosuklaamassan jähmettyä jääkaapissa noin 1,5 tuntia, minkä jälkeen siitä on helpompi muotoilla palloja. Pyörittele massasta pieniä (halkaisija 2,5-3 cm) palleroita. Yhdistä tomusokeri ja sitruunamehu (tai muu neste). Kierittele pallot sokerikuorrutteessa ja tämän jälkeen kookoshiutaleissa. Anna kovettua jääkaapissa.

Halutessasi voit rakentaa suklaapalloista lumilyhdyn. Käytä liimana sokerikuorrutetta. Anna pallojen kovettua paikalleen yksi kerros kerrallaan. Tue rakennelmaa kovettumisen aikana, tarvittaessa käytä apuna cocktailtikkuja. Sisälle voi laittaa paristolla toimivan tuikun.