Vadelmainen lumipallo

Reseptin lähetys sähköpostilla

1 kpl 3–4 munan vaalea kääretorttulevy

Täyte
3 dl maitoa
3 rkl maissitärkkelystä
1 dl sokeria
1 1/2 rkl Meira vanilliinisokeria
4 Meira liivatelehteä
300 g kotimaisia vadelmia
1/2 dl vadelma- tai ruusunmarjalikööriä
3 dl kuohukermaa

Koristeluun  
1/2 dl tomusokeria
1 dl kuohukermaa
Meira punaisia nonparelleja

Valmista kääretorttupohja tavalliseen tapaan. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja jäähdytä. Jaa levy kahtia ja leikkaa toinen puolikas kolmioiksi. Vuoraa pyöreäpohjainen noin 1 1/2 litran vetoinen kulho kelmulla ja aseta kakkulevykolmiot kulhon reunoja vasten, kärkipuoli alaspäin.

Valmista täyte. Upota liivatelehdet likoamaan kylmään, runsaaseen veteen. Mittaa maito, maissitärkkelys ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoittaen viitisen minuuttia. Anna jäähtyä.

Vatkaa jäähtynyt kiisseli tasaiseksi ja mausta vanilliinisokerilla. Soseuta vadelmat ja lisää kiisselin joukkoon. Puserra liivatelehdistä ylimääräinen neste ja liuota ne pieneen tilkkaan kiehuvan kuumaa likööriä. Sekoita liivateseos ja loppu mausteeksi tuleva likööri kiisselin joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele lopuksi varovasti täytteeseen.

Kaada täyte kakkulevyjen päälle kulhoon. Leikkaa lopusta kääretorttulevystä sopiva pohjapala kakulle ja aseta se täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja tai yön yli.

Kumoa pallo tarjoiluvadille kakkupaperin päälle, siivilöi pinnalle runsaasti tomusokeria ja koristele kermavaahdolla. Ripottele runsaasti punaisia nonparelleja kermavaahdon päälle.