Unelmarulla

Reseptin lähetys sähköpostilla

Pohja
5 munaa
1 3/4 dl sokeria
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl Meira leivinjauhetta

Täyte
2 dl vahvaa kahvijuomaa
1 dl sokeria
3 Meira liivatelehteä
1–2 rkl kahvilikööriä
2 dl kuohukermaa

Esivalmistele ensin täyte. Keitä kahvijuomasta ja sokerista lankaileva liemi (keitä kahvijuomaa ja sokeria 15–20 minuuttia ilman kantta välillä sekoittaen). Anna liemen jäähtyä. Upota liivatelehdet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi.

Valmista pohja. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan varovasti sekoittaen. Voitele leivinpaperi ja kaada taikina sen päälle uunipannuun. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 7 minuuttia. Kumoa pohjalevy sokeroidulle leivinpaperille.

Kuumenna tilkka kahvijuomaa kiehuvaksi. Puserra liivatelehdistä kylmä vesi pois ja liuota ne kuumaan kahvitilkkaan. Sekoita liivateseos ja likööri kahvi-sokeriliemeen.

Lisää kylmä, hyytymispisteessä oleva liemi kermavaahtoon ja levitä täyte jäähtyneelle torttupohjalle. Kääri leivinpaperia apuna käyttäen muhkeaksi rullaksi. Anna hyytyä ja vetäytyä pari tuntia jääkaapissa ennen paloittelua.