Toscakakku

Toscakakku on klassikko, jossa olennaisessa osassa ovat mantelilastut. Resepti on ihanan yksinkertainen mutta myös herkullinen.

  • Helppo

Ainekset:

2 2 munaa
1.5 dl 1 1/2 dl sokeria
50 g 50 g margariinia
2.5 dl vehnäjauhoja
1 tl Meira leivinjauhetta
0.5 dl maitoa
Pinnalle
50 g margariinia
0.5 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
1 rkl maitoa
50 g Meira mantelilastuja

Ohje:

  1. Vaahdota munat ja sokeri.
  2. Lisää sulatettu margariini, jauho-leivinjauheseos ja maito vuorotellen varovasti sekoittaen.
  3. Kaada taikina tasapohjaiseen voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa 25 minuuttia.
  4. Mittaa kattilaan margariini, sokeri, jauhot ja maito. Kuumenna sekoittaen, kunnes rasva ja sokeri ovat sulaneet. Lisää mantelilastut.
  5. Levitä kuorrutus kakun pinnalle ja paista vielä n. 15 minuuttia.