Suklaa-aprikoositorttu

Reseptin lähetys sähköpostilla

noin 20 viipaletta

Pohja
2 rkl perunajauhoja
4 rkl vehnäjauhoja
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl Meira leivinjauhetta
4 munaa
1 1/2 dl sokeria

Pohjalle
1 dl aprikoosimarmeladia

Täyte
1 dl kuohukermaa
1/2 rkl Meira vaniljasokeria
1 prk (200 g) sitruunarahkaa

Viimeistely
1 1/2 dl kuohukermaa
1/2 rkl Meira vaniljasokeria

Valmista pohja:
Pane uuni lämpenemään 200-asteiseksi. Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Sihtaa kuiva-aineseos vaahtoon ja sekoita taikina varoen tasaiseksi. Pane uunipannulle leivinpaperi ja voitele se ohuelti öljyllä. Kaada taikina leivinpaperille ja levitä taikina nuolijalla tasaisesti.  Paista uunin keskiosassa noin 10 minuuttia. Kumoa valmis pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille, irrota pohjapaperi ja anna pohjan jäähtyä.

Täytä torttu:
Levitä marmeladi pohjalle. Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. Kaada rahka kulhoon ja sekoita vaahtoon. Levitä täyte tasaisesti pohjalle. Kääri pohja rullaksi leivinpaperin avulla. Kääri rulla leivinpaperiin ja sulje päät. Anna tortun vetäytyä jääkaapissa pari tuntia.

Viimeistele torttu:
Vaahdota ja mausta kerma vaniljasokerilla. Levitä se kuohkeasti tortun pinnalle.