Siirappimuffinit

Reseptin lähetys sähköpostilla

1 1/2 dl vahvaa Kulta Katriina pikakahvijuomaa
125 g voita tai margariinia
3 munaa
1 dl sokeria
1 1/2 dl siirappia
4 1/4 dl vehnäjauhoja
1 rkl Meira kanelijauhetta
1/2 tl Meira neilikkaa
1 1/2 tl Meira leivinjauhetta
1 dl rusinoita

Kuorruttamiseen:
tummaa ja valkoista suklaata
Meira leivontakoristeita
Meira manteli- tai pähkinärouhetta

Valmista pikakahvijuoma ja anna sen jäähtyä. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöiset munat, sokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja rusinat keskenään. Lisää taikinaan kahvi, rasva ja kuivat aineet ja sekoita käännellen.

Jaa taikina isoihin paperisiin muffinivuokiin (jätä kohoamisvaraa). Paista 200-asteisessa uunissa 15–25 minuuttia muffinien koosta riippuen.

Koristele jäähtyneet leivonnaiset sulatetulla suklaalla, leivontakoristeilla ja manteli- tai pähkinärouheella.