Puolukkainen raakakakku cashew-vaahdolla

Reseptin lähetys sähköpostilla

Puolukkainen raakakakku cashew-vaahdolla

Mausteinen mantelipohja
3 dl Meira mantelijauhetta
2 rkl kookosjauhoja
1 rkl raakakaakaojauhetta
¼ tl Meira neilikkaa
¼ tl Meira kanelia
¼ tl Meira jauhettua kardemummaa
ripaus Meira hienoa merisuolaa
2 rkl agavesiirappia
¾ dl (kookos)vettä

Puolukkatäyte
2 ps (à 70 g) Meira saksanpähkinöitä
2 dl agavesiirappia
1 ½ dl neitsytkookosöljyä
2 tl vaniljauutetta
300 g puolukoita

Cashew-vaahto
2 ps (à 70 g) Meira cashewpähkinöitä
½ dl kookosöljyä
1 rkl vettä
1-2 rkl agavesiirappia
1 tl vaniljauutetta

Koristeluun
ananaskirsikoita

Laita saksanpähkinät ja cashewpähkinät likoamaan runsaaseen veteen muutamaksi tunniksi ennen leipomisen aloittamista.

Vuoraa pienen irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele reunoille öljyä. Näin kakku irtoaa siististi vuoasta.

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää siirappi ja vesi. Painele seos vuoan pohjalle ja parin sentin verran reunoille.

Hienonna saksanpähkinät monitoimikoneella mahdollisimman hienoksi. Lisää loput ainekset ja anna käydä, kunnes seos on tasaista. Kaada vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia.

Mittaa cashew-vaahdon ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä sileäksi, vaahtomaiseksi massaksi. Laita pursotus- tai pakastuspussiin ja leikkaa päähän aukko. Pursota pähkinävaahtoa kakun päälle. Viimeistele koristelu ananaskirsikoilla.

Vinkkejä

- Voit korvata puolukat millä tahansa marjoilla tai hedelmillä, kuten persikalla tai mangolla. Siirappia tarvitset todennäköisesti vähemmän kuin happamien puolukoiden kanssa.

- Säädä cashew-vaahdon makeutta agavesiirapin määrällä. Raikkaan puolukkatäytteen kanssa voit käyttää täydet kaksi ruokalusikallista. Jos makupari on makeampi, vähempikin siirappi riittää.

- Tämän kakun pursotuksiin vaahtoa kului vain puolikas annos. Voit peittää kakun kauttaaltaan vaahdolla tai tarjoilla loput lisukkeena.

Lähde: Kinuskikissa.fi