Pähkinäiset laskiaispullat

Reseptin lähetys sähköpostilla

n. 24 kpl

Taikina
1 pkt hiivaa
5 dl täysmaitoa
2 dl sokeria
1-2 rkl Meira kardemummaa
2 tl suolaa
1 kananmuna
12-14 dl vehnäjauhoja
200 g voita sulatettuna

1 dl vehnäjauhoja vaivaamiseen

Voiteluun
1 kpl muna

Koristeluun
1 pss (170 g) Meira cashew pähkinöitä
1 pss (100 g) Meira kuorittuja manteleita

Täyte
1 dl kuohukermaa
1 dl mascarponea
1 tl tomusokeria

Mantelimassatäyte
2 pss (á 100 g) Meira kuorittuja manteleita
(tai 2 pss (á 80 g) Meira mantelijauhetta)
2,5 dl tomusokeria
1-2 kananmunan valkuaista

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon, kunnes hiiva on liuennut. Lisää joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja kananmuna. Lisää jauhoja pienissä erissä ja vaivaa taikinaa hetki. Sekoita joukkoon loput jauhot voimakkaasti vaivaten. Lisää joukkoon lopuksi sula voi. Vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Peitä kulho liinalla ja kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa, kunnes taikina on kaksinkertainen.

Hienonna mantelit ja cashewpähkinät veitsellä muruksi. Paahda 2/3 muruista kuivalla pannulla kauniin kullanruskeiksi. Käytä loput pähkinämuruista pullien koristeluun.

Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä niistä pitkä tanko. Jaa tanko tasakokoisiin paloihin. Pyöritä pulliksi ja kohota liinan alla noin 20 minuuttia. Lämmitä uuni 210°C asteeseen. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle pähkinämurua. Paista pullia koosta riippuen 8-10 minuuttia. 

Valmista täyte. Vatkaa kerma, mascarpone ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon hienonnetut ja paahdetut pähkinät ja mantelit. Laita massa pursotinpussiin.

Valmista mantelimassa. Hienonna mantelit morttelissa tai yleiskoneen kutterissa täysin hienoksi tomusokerin kera. Lisää valkuaista vähän kerrallaan, kunnes massa on notkeaa. Laita massa pursotinpussiin.

Leikkaa jäähtyneet pullat halki. Nosta pullan kansi pois ja pursota pullan pohjan keskelle mantelimassaa noin ruokalusikallinen. Pursota vatkattua kermaseosta mantelimassan ympärille. Sulje kannella ja koristele pullat sirottelemalla tomusokeria pullien päälle. Nauti vastakeitetyn Kulta Katriina -kahvin kanssa.

 

P.S. Huolella valikoidut Meira pähkinät ja mantelit ovat viimeisintä saatavilla olevaa satoa ja ne pakataan tuoreuden säilyttävään suojakaasuun.