Manteli-maustekakku

Reseptin lähetys sähköpostilla

Taikina:
1 ison appelsiinin kuoriraaste
1 dl appelsiinimehua
100 g voita tai margariinia
2 dl fariinisokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl Meira mantelijauhetta
2 tl Meira leivinjauhetta
2 tl Meira vaniljasokeria
1 tl Meira jauhettua kanelia
1 tl Meira kardemummaa
1 tl Meira pomeranssia
½ tl Meira jauhettua neilikkaa
¾ dl Meira mantelilastuja

Manteli-kinuskikuorrute:
1 ½ dl tummaa siirappia
1 ½ dl kuohukermaa
2 ps (100 g) Meira mantelilastuja
75 g voita

Pinnalle:
Meira kuorittuja manteleita

Pese appelsiini huolellisesti ja raasta kuori. Purista appelsiinimehu.

Sulata voi. Sekoita voisulaan sokeri. Lisää munat ja appelsiinin kuoriraaste.

Yhdistä vehnäjauhot, mantelijauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri ja mausteet keskenään. Sekoita taikinaan jauhoseos, appelsiinimehu ja lopuksi mantelilastut.

Kaada taikina kakkuvuokaan (halkaisija 20 cm). Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Varmista kypsyys puutikulla: jos taikinaa tarttuu tikkuun, kakku ei ole vielä kypsä. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla estääksesi liika tummuminen.

Anna kakun jäähtyä jonkin aikaa ja irrota sitten vuoasta. Aseta kakku tarjoilulautaselle paistopinta ylöspäin. Halutessasi voit muotoilla reunaa veitsellä, jotta saat kakusta tasaisen kuperan.

Mittaa siirappi, kerma ja mantelilastut kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja jatka keittämistä noin 10 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon voi. Sekoita, kunnes voi on sulanut, mutta älä kiehauta uudelleen. Jäähdytä kuorrutetta kylmässä vesihauteessa, kunnes se muuttuu paksummaksi.

Levitä kakun pinnalle reunoja myöten. Asettele päälle kokonaisia manteleita koristeiksi. Säilytä kakku jääkaapissa. Viileässä kuorrute jähmettyy vielä lisää.

Resepti: Kinuskikissa

P.S. Erinomaisista raaka-aineista valmistetut Meira leivonta-aineet auttavat Sinua onnistumaan leipomisessa.
Huolella valikoidut Meira mantelit ovat viimeisintä saatavilla olevaa satoa ja ne pakataan tuoreuden säilyttävään suojakaasuun.