Mango-kookosmoussekakku

Reseptin lähetys sähköpostilla

Vegaaninen, gluteeniton
10-12 palaa

Pohja
200 g gluteenittomia ja maidottomia Digestive-keksejä
75 g maidotonta margariinia

Täyte
500 g kookos-soijavalmistetta
2,5 dl vaahtoutuvaa soijavalmistetta
2,5 dl Piltti-mangososetta
2 dl sokeria
2 tl Meira vaniljasokeria
2 dl vettä
6 tl Meira Agar Agar -hyytelöimisjauhetta

Kiille
2 dl Piltti-mangososetta
0,25 dl sokeria
½ tl Meira Agar Agar -hyytelöimisjauhetta

Ohje:

Pohja
Hienonna keksit jauheeksi ja sekoita kylmä margariini huolellisesti jauhettuihin kekseihin, jotta syntyy murotaikina. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 26cm) leivinpaperilla ja painele muruseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

Täyte
Vatkaa vaahtoutuva soijavalmiste kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon jogurtin kaltainen kookos-soijavalmiste, sokeri, vaniljasokeri ja puolet mangososeesta.

Jaa loppu mangosose kahteen osaan. Sekoita kattilassa vesi ja toinen osa jaetusta mangososeesta. Lisää vesi-mangoseokseen Meira Agar Agar –hyytelöimisjauhe ja keitä seosta 2 minuuttia. Sekoita kuumaan seokseen loput jäljellä olevasta mangososeesta. Kaada kuuma neste välittömästi ohuena nauhana aiemmin tehtyyn soijavalmistevaahtoon koko ajan sekoittaen. Kaada valmis täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.

Kiille
Sekoita mangosose, sokeri ja Meira Agar Agar –hyytelöimisjauhe pienessä kattilassa, ja anna seoksen kiehua 2 minuuttia. Kaada seos hyytyneen kakun päälle. Laita kakku takaisin jääkaappiin hyytymään vähintään 2 tunniksi. Kun kakku on hyytynyt, koristele mieluisella tavalla.

Kakku tehty yhteistyössä Hima&Sali -leipomon kanssa.