Lumihiutale-muffinssit

Reseptin lähetys sähköpostilla

10-12 kpl

Taikina
150 g voita tai margariinia
1 ½ dl fariinisokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl Meira kookoshiutaleita
2 tl Meira leivinjauhetta
2 tl Meira piparkakkumaustetta
1 ½ dl maitoa tai kermaa

Täyte
100 g vaniljatuorejuustoa

Pinnalle
100 g vaniljatuorejuustoa
Meira kookoshiutaleita

Koristeluun
vesi-ilmapalloja
ruokaöljyä
10 Meira liivatelehteä
tuorejuustoa
joulupukki-suklaakonvehteja
Meira kookoshiutaleita

Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan maidon/kerman kanssa.

Täytä muffinssivuoat taikinalla puoliväliin saakka. Laita päälle nokare vaniljatuorejuustoa. Peitä taikinalla.

Paista 200 asteessa noin 18 minuuttia. Anna jäähtyä ennen koristelemista.

Levitä muffinssin päälle ohut kerros vaniljatuorejuustoa. Kasta kookoshiutaleissa.

Asettele koristeet juuri ennen tarjoilua. Kiinnitä kuorrutteen keskelle joulupukin muotoiset kohvehdit tuorejuustonokareen avulla. Peitä nokareen pinta kookoshiutaleilla. Laita päälle liivatepallot (ohje alla).

Lumihiutalepallot (12 kpl)

Pumppaa vesi-ilmapalloihin ilmaa sen verran, että saat tarvittavan kokoisia palloja (tässä pallojen koko on mitoitettu suunnilleen muffinssien kokoisiksi). Sulje pallo solmulla.

Öljyä kädet ja sivele pallojen pinta öljyllä. Kevyt käsittely riittää, sillä muutoin liivate ei tartu palloon. Sivele kuivatusalustana toimiva kakkuritilä öljyllä. Aseta se leivinpaperin päälle, jotta palloista valuva liivate ei sotke pöytää.

Anna liivatelehtien liota kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Purista ylimääräinen vesi pois ja laita liivatteet mikronkestävään astiaan. Kuumenna täydellä teholla, kunnes liivatelehdet ovat sulaneet tasaiseksi liemeksi. Sekoita lusikalla ja anna jäähtyä haaleaksi. Sekoittele välillä, jotta seos ei pääse jähmettymään pinnasta. Tarvittaessa liivatteet voi sulattaa uudelleen, jos seos jämähtää liian paksuksi. Liian kuumana seos aiheuttaa pallon poksahtamisen.

Kastele pallot kauttaaltaan liivatteessa. Aseta kuivumaan ritilän päälle. Anna pallojen kovettua ainakin kuusi tuntia. Pallot kannattaa irrottaa ritilästä muutaman tunnin jälkeen, kun liivate ei ole vielä täysin kovettunut.

Puhkaise ilmapallo varovasti saksenkärjillä solmun läheltä. Anna pallon tyhjentyä hitaasti. Halutessasi voit muotoilla liivatepallon reunaa saksilla leikkaamalla.

Katso kuvitetut vaiheittaiset ohjeet Kinuskikissan sivulta.

Lähde: Kinuskikissa.fi