Korvapuusti-macaronit

Reseptin lähetys sähköpostilla

28 kappaletta

Taikina:
125 g Meira hasselpähkinäjauhetta
3 ½ dl (230 g) tomusokeria
2 tl Meira jauhettua kardemummaa
100 g huoneenlämpöistä valkuaista
¼ tl suolaa
½ dl sokeria

Pinnalle:
kardemummaa

Kanelikreemi:
100 g voita
100 g vaniljatuorejuustoa
1 dl fariinisokeria
2 rkl Meira kanelia

Yhdistä hasselpähkinäjauhe ja tomusokeri. Pyöräytä seos tehosekoittimessa jauhomaiseksi. Sekoita joukkoon kardemumma.

Erottele valkuaiset ja laita kulhoon suolan kanssa. Vatkaa kevyeksi, vaaleaksi vaahdoksi. Jatka vatkaamista keskiteholla ja lisää samalla joukkoon sokeri muutamassa erässä. Älä vatkaa kankeaksi, kovaksi vaahdoksi, vaan jätä notkeaksi ja kiiltäväksi.

Siivilöi tomusokeri-hasselpähkinäseos valkuaisvaahdon joukkoon muutamassa erässä välillä nuolijalla sekoittaen. Jos karkein osa pähkinäjauheesta (korkeintaan pari ruokalusikallista) ei mene siivilän läpi, jätä se pois. Sekoituksen voi tehdä ronskein ottein, jotta saat kuivat aineet uppoamaan marenkivaahtoon tehokkaasti. Valmis taikina on sileää ja tasaista.

Laita taikina pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla (koko 11 mm). Sulje toinen pää pussinsulkijalla. Pursota pellille leivinpaperin päälle pieniä, noin kahden euron kolikon kokoisia kiekkoja. Ripottele pinnalle kardemummaa.

Anna kuorten kuivua pellillä noin 45 minuuttia, kunnes ne ovat pintakuivia. Kypsennä uunissa 130 asteessa 15–20 minuuttia. Käännä pelti paiston puolivälissä, jotta paistotuloksesta tulee tasainen. Huom! Uunien tehoissa on suurta vaihtelua varsinkin matalissa lämpötiloissa. Toiset uunit saattavat vaatia huomattavasti pidemmänkin paistoajan. Jos kuoret jäävät kiinni leivinpaperiin, jatka paistoaikaa. Paista kaikki pellilliset erikseen.

Anna kuorten jäähtyä kunnolla ja irrota ne sitten leivinpaperista tarvittaessa paperin alapuolelta painaen.

Nosta kanelikreemiin tuleva voi ja tuorejuusto huoneenlämpöön pehmenemään hyvissä ajoin ennen valmistamista. Yhdistä kreemin ainekset vatkaimella sekoittaen.

Laita täyte pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla (koko 7 mm). Pursota täytettä rinkulaksi macaron-kuoren sileälle puolelle. Paina toinen puolikas kanneksi. Säilytä macaronit jääkaapissa.

Reseptivideon löydät Youtube-kanavaltamme: 
https://www.youtube.com/watch?v=7UzGR6cuYrc&t=1s