Kirsikkapullat

Reseptin lähetys sähköpostilla

1 pkt (50 g) hiivaa
5 dl maitoa
2 dl sokeria
1 rkl Meira kardemummaa
2 tl suolaa
1 muna
n. 15 dl vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia

Täyte:
150 g voita
50 g vaniljakastikejauhetta
1/2 prk (à 250 g) maitorahkaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl vettä

Voiteluun:
1 muna
Koristeluun
1/2 dl raesokeria
1 rs Meira punaisia kirsikoita

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna.

Alusta joukkoon jauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.

Lisää lopuksi joukkoon pehmeä voi samalla hyvin vaivaten.

Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa vähintään 30 minuuttia.

Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja leivo siitä pikkupullia. Nosta pullat leivinpaperoidulle uunipellille ja peitä leivinliinalla. Anna kohota lämpimässä paikassa vähintään 30 minuuttia.
Tee pullien kohoamisen aikana täyte. Sekoita huoneenlämpöiseen voihin muut täytteen aineet ja anna levätä noin kymmenen minuuttia.

Paina kohonneiden pullien keskelle sormella kuoppa. Voitele pullien reunat kananmunalla ja lusikoi koloihin täytettä. Ripottele reunoille raesokeria ja paina keskelle pullaa punainen kirsikka.

Paista pullia 225-asteisen uunin keskiosassa noin 10 minuuttia.