Jauheliha Texmex-piirakka (gluteeniton)

Reseptin lähetys sähköpostilla

Pohja
3 dl Meira mantelijauhetta
1 tl Meira leivinjauhetta
2 dl juustoraastetta
1 tl Meira suolaa
1 kananmuna
1 rkl ranskankermaa

Sekoita Meiran mantelijauhe, leivinjauhe, juustoraaste ja suola keskenään. Riko seokseen kananmuna ja ranskankerma. Nypi taikina valmiiksi.
Painele taikina piiraspohjan tai irtopohjavuoan (20 cm halk.) pohjalle ja reunoille.
Esipaista piirakkapohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Täyte
400-500 g jauhelihaa
Itsetehtyä tacomaustetta (kts. ohje reseptin lopusta)
1 dl vettä
n. 5 dl gluteenittomia maissilastuja/nachoja (Real snack orginal tortilla maissilastu)
2 isoa tomaattia
2 dl Creme fraichea
2 ½ dl juustoraastetta
Paprikaa

Pilko tomaatit lohkoiksi. Ruskista jauheliha, lisää sekaan itse tekemäsi tacomausteseos sekä vesi. Anna hautua noin 5 minuuttia.

Murskaa esipaistetun pohjan päälle gluteenittomia nachoja. Sen jälkeen levitä nachojen päälle jauhelihamausteseos.  Ripottele jauhelihan päälle lohkotut tomaatit ja levitä creme fraiche tomaattien päälle. Viimeistele täyte ripottelemalla päälle juustoraastetta, paprikaa, sekä nachoja (nachot voit joko murskata piirakan päälle tai laittaa kokonaisina kuten minä tein.) Paista piirakkaa 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.

Itsetehty tacomauste
2 rkl Meira chilimaustetta
1 rkl Meira sipulijauhe
1 rkl Meira valkosipulijauhe
2 tl Meira sitruunapippuri
1 tl Meira paprikajauhe
1 rkl Meira pizzamauste
3 rkl Meira jauhelihamauste

Piirakka on parhaimmillaan seuraavana päivänä, jolloin maut ovat ehtineet tasaantua kunnolla.

 

Lähde: Juhlatar.blogspot.fi