Italialainen vuokaleipä

Reseptin lähetys sähköpostilla

10 annosta

Taikina:
5 dl vettä
50 g hiivaa
noin 15 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
1 tl sokeria
1/2 dl oliiviöljyä

Täyte:
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 dl oliiveja
2 rkl tomaattipyreetä
4–5 myllykierrosta Meira Tomaattinen pasta- ja yleismaustetta
2 rkl oliiviöljyä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Vatkaa joukkoon suola, sokeri ja kolmannes jauhoista. Jatka taikinan valmistusta käsin tai yleiskoneella taikinakoukuilla. Lisää vehnäjauhoja vähän kerrallaan hyvin vaivaten, jotta saat kimmoisan ja hyvin leipoutuvan taikinan. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Kun taikina irtoaa kulhon reunoista, peitä se liinalla ja anna kohota noin puoli tuntia.

Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Kauli taikina noin sentin paksuksi levyksi. Levitä täyte taikinalle ja kääri se tiukaksi rullaksi lyhyeltä sivulta aloittaen. Nosta rulla suureen, pitkänomaiseen, voideltuun leipävuokaan ja paista 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 45 minuuttia.

Italialainen vuokaleipä