Gluteenittomat feta-pestomuffinit (gluteeniton)

Reseptin lähetys sähköpostilla

12 kpl

2 munaa
1½ rkl sokeria

2 dl ruokakermaa (esim. Kolme juustoa)
½ dl oliiviöljyä
½ dl (n. 60 g) pestokastiketta
½ dl ananasmurskaa

100 g fetajuustoa
1 dl juustoraastetta

1dl Meira mantelijauhetta
4 dl Semper hienoa jauhoseosta
2 tl Meira leivinjauhetta
½ tl psylliumia
1 maustemitta Meira pippuriseosta
1 tl Meira yrttiseos Provecalea
1 tl Meira ruohosipulia
1 tl suolaa
1-2 rkl tuoretta basilikaa

Koristeeksi/lisukkeeksi
basilikan lehtiä
maustettua Creme Bonjour kermavalmistetta

Mittaa kaikki ainekset valmiiksi. Munat ja sokeri yhteen kulhoon, nesteet yhteen, feta ja juusto yhteen ja kuivat aineet sekä mausteet yhteen. Hakkaa veitsellä tai leikkaa saksilla tuore basilika silpuksi.

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää nesteet ja kuivat aineet vuorotellen munavaahtoon nuolijalla sekoittaen. Kuivat aineet kannattaa siivilöidä.

Lisää lopuksi vähän murennettu fetajuusto, silputtu basilika sekä juustoraaste. Sekoittele tasaiseksi.

Jaa taikina 12 muffinivuokaan. Kannattaa käyttää muffinipeltiä tai vaihtoehtoisesti laittaa kaksi muffinivuokaa päällekkäin, etteivät muffinit leviä rumiksi.

Ripottele päälle juustoraastetta.
Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Tarjoa mieluiten hiukan lämpiminä maustetun Creme Bounjourin kanssa. Koristele muffinit basilikan lehdillä.

 

Lähde: Herkkujenhelmia.blogspot.fi