Englantilainen hedelmäkakku

Reseptin lähetys sähköpostilla

200 g voita
2 1/2 dl sokeria
3 munaa
1 dl rusinoita
n. 65 g sukaattia
1 dl sokeroituja kirsikoita
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl Meira leivinjauhetta
1/4 tl Meira muskottia
1/2 dl kuohukermaa
(2 rkl konjakkia)

Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.

Ota pieni osa jauhoista erilleen ja kierittele siinä rusinat, sukaatit ja hienonnetut kirsikat. Sekoita loput kuivat aineet ja lisää ne vuorotellen kuohukerman kanssa voi-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Lisää lopuksi jauhotetut rusinat, sukaatit ja kirsikkapalat.

Voit maustaa kakun konjakilla.

Kaada taikina 1,8 litran voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti.

Vinkki:
Kakku kannattaa valmistaa muutama päivä ennen tarjoilua. Maut tekeytyvät parhaiksi parin päivän kylmäsäilytyksessä.