Banaani-kahvikakku

Reseptin lähetys sähköpostilla

noin 15 annosta

150 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl Meira leivinjauhetta
2 tl Meira kanelia
2 banaania
3/4 dl Kulta Katriina kahvijuomaa

Kuorrutus
2 dl tomusokeria
2-3 tl Kulta Katriina kahvijuomaa

Koristeluun
Meira kirjava strösseliä

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

Soseuta kuoritut banaanit ja sekoita joukkoon jäähtynyt kahvijuoma. Lisää seos taikinaan ja sekoita. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti, tai kunnes cocktailtikkuun ei enää tartu taikinaa. Anna valmiin kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.

Sekoita kuorrutetta varten tomusokeri ja kahvi tasaiseksi tahnaksi. Levitä kuorrutus kakun päälle esim. ruokalusikalla valuttaen. Voit myös halutessasi pursottaa kuorrutteen kakulle. Koristele kakku lopuksi kirjavalla strösselillä.

Banaani-kahvikakku säilyy jääkaapissa hyvin peiteltynä jopa viikon.