Appelsiinipitko

Reseptin lähetys sähköpostilla

1 pkt (50 g) hiivaa
5 dl maitoa
1 1/2 dl sokeria
n. 130 g appelsiininkuoripaloja
1 rkl Meira kardemummaa
1 tl suolaa
1 muna
noin 15 dl vehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia

Voiteluun
1 muna

Koristeluun
1/2 dl Meira mantelirouhetta

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
Lisää sokeri, appelsiininkuoripalat, mausteet ja muna.
Alusta joukkoon jauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.

Lisää lopuksi joukkoon pehmeä voi samalla hyvin vaivaten.

Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa vähintään 30 minuuttia.

Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja leivo siitä 3 pullapitkoa. Nosta pitkot leivinpaperoidulle pellille ja peitä liinalla. Anna kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa vähintään 30 minuuttia.

Voitele pitkot munalla ja koristele mantelirouheella.

Paista pitkoja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.