Appelsiini-suklaatorttu

Reseptin lähetys sähköpostilla

Pohja:
3 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl Meira leivinjauhetta
50 g margariinia tai voita
n. 65 g appelsiininkuoripaloja

Kuorrutus:
2 rkl margariinia tai voita
2 rkl kahvijuomaa
1/2 dl tomusokeria
170 g taloussuklaata

Koristeluun:
Meira nonparelleja

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi seos taikinaan varovasti sekoittaen. Lisää sulatettu rasva ja appelsiinikuoripalat.

Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan noin 26 cm:n levyinen irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä hetki ennen irrottamista. Siirrä tarjoiluvadille.

Valmista kuorrutus. Kiehauta rasva ja kahvijuoma. Nosta kattila liedeltä ja lisää tomusokeri ja paloiteltu suklaa. Sekoita, kunnes kuorrutus on sileää. Kuumenna tarvittaessa vielä hetki miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Kaada kuorrutus kakun päälle. Koristele nonparelleilla.