Sahramilla maustettu siikaceviche

Reseptin lähetys sähköpostilla

4-6:lle
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 45 min

(laktoositon, maidoton, gluteeniton, soijaton, pähkinätön, kananmunaton)

Perulaiseen cevicheen saa uutta kulmaa kun mausteliemeen sekoittaa ripauksen sahramia. Kirpeä siikaceviche toimii esimerkiksi maukkaana alkuruokana tai esimerkiksi tacojen täytteenä. Voit valmistaa cevichen myös jostain muusta haluamastasi valkoisesta kalasta. Jos haluat cevichestä miedomman voit jättää tuoreen chilin pois reseptistä.

500 g ruodotonta ja nahatonta siikafileetä
2 dl limemehua
2 rkl ruokosokeria
pieni hyppysellinen Meira sahramia
2 tl Meira kokonaista fenkolia
1 rkl Meira ruohosipulia
½ fenkoli
1 punaista chiliä
2 kevätsipulia
½ lime
Meira hienoa merisuolaa

Kuutioi siikafilee pieniksi kuutioiksi. Sekoita limemehu, sokeri, sahrami, fenkolinsiemenet sekä ruohosipuli ja lisää siikafileiden joukkoon. Anna marinoitua jääkaapissa 30 minuutista 2 tuntiin. Halkaise fenkoli ja poista kanta. Viipaloi fenkoli ohuiksi siivuiksi mandoliinilla tai veitsellä ja laita siivut kylmään veteen odottamaan. Viipaloi chili ja kevätsipulit. Valuta kaloista neste. Valuta myös fenkolit ja purista niiden päälle limemehua. Sekoita kala, chilit, fenkolit ja kevätsipulit. Tarjoile siikaceviche esimerkiksi paahdetun leivän tai tacojen kera.