Yrtti-konjakkipihvi

Reseptin lähetys sähköpostilla

4 annosta

noin 600 g naudan ulko- tai sisäfileepihvejä
2–3 rkl indonesialaista soijakastiketta
1/2 dl kylmää, vahvaa kahvijuomaa
1/4 dl konjakkia
Meira mustapippuria myllystä
Meira basilikaa
Meira kirveliä
2 dl kuohu- tai ruokakermaa (15 %)

Muotoile pihvit tasapaksuisiksi. Sekoita soijakastike, kahvijuoma ja konjakki keskenään. Aseta pihvit reunalliselle lautaselle, valuta liemi pihvien päälle ja anna niiden maustua 1–2 tuntia huoneenlämmössä.

Kuivaa pihvien pinta. Paista kuumassa pannussa noin 2 minuuttia/puoli. Kaada marinadi ja kerma pannuun. Mausta pippurilla ja yrteillä. Keitä niin, että kerma sakeutuu kastikkeeksi.